Ma Adrienn, Mária napja van.

A francia kikötőkben júniusra folyamatos sztrájkokat terveznek

Az összes nagy, francia tengeri kikötőre kiterjedő sztrájkot jelentett be a Kikötők és Dokkok Országos Szövetsége (CGT) Franciaországban: 2024 júniusában a tiltakozók csaknem tizenöt napot jelöltek meg, amikor napi négyórás munkabeszüntetést tartanak, ezentúl 2024. június 7-re meghirdették a „holt kikötők napját”, ami aznapra teljes, 24 órás kikötői zárlatot jelent.


A demonstrálók Le Havre, Marseille, Lorient, Saint-Malo és több más francia kikötő forgalmát az alábbiak szerint tervezik blokkolni:

2024. június 4-én, 6-án, 10-én, 12-én, 13-án, 14-én, 18-án, 20-án, 21-én, 24-én, 25-én, 26-án és 28-án napi négyórás munkabeszüntetés a 10:00 és 16:00 közötti idősávban (a pontos időpont az egyes kikötőkben eltérhet).

2024. június 7-én „holt kikötők napja” (ezen a napon a kikötői terminálokra sem lehet bejutni)


A kikötői munkások a kormány nyugdíjreformja ellen tiltakoznak, mely két évvel idősebb korban tenné lehetővé számukra, hogy a nyugdíjba vonuljanak. Ha a munkásoknak nem sikerül megegyezniük Emmanuel Macron kormányával, akkor júliusban is folytatni kívánják tiltakozó akciójukat. A francia tengeri kikötők áruforgalmát illetően tehát fennakadásokra kell számítani.


a rapportsdeforce.fr jelenti »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.