Ma Lukács napja van.

Korlátozás, sorompó és bírságolás a belgiumi Vilvoorde-viadukton

Mint nyáron jeleztük, 2024. augusztus 9-től (péntektől) nagyvolumenű, nyolc éven át tartó felújítási munkálatok kezdődtek a belgiumi Vilvoorde-viadukton, mely a forgalmas brüsszeli körgyűrű északi szektorának része. A munka első ütemének másfél évig tartó szakaszában az építményen minden hétvégén megtiltották a 3,5 t össztömeg feletti járművek közlekedését Zaventem felé. A súlykorlátozás buszokra is vonatkozik! Mivel a tilalom elrendelése utáni hétvégeken azt tapasztalták, hogy még mindig sokan figyelmen kívül hagyják a korlátozást, ezért 2024. augusztus 23-tól 178 eurós bírságot rónak ki a rendelkezés megszegőire, 2024. október 18-tól pedig hétvégente 3 méteres magassághatároló sorompót alkalmaznak az érintett útszakaszon.


A viadukt a brüsszeli körgyűrű ikonikus része (térkép). Az 1.700 méter hosszú és 30 méter magas építmény már régóta felújításra szorul. A hegesztési munkálatokat csak úgy tudják elvégezni, ha a nehéz járművek rezgése azt nem zavarja, ezért minden hétvégén súlykorlátozással és magassághatároló sorompóval érintett közlekedési tilalom lép életbe 3,5 t feletti buszokra és tehergépjárművekre Zaventem felé az alábbiak szerint:


péntekenként 23:00 órától » hétfőnként 04:00 óráig


A munkálatok ezen fázisa előreláthatólag 2026 tavaszáig tart. A 3 méternél magasabb járművek péntekenként éjjeltől hétfőnként hajnalig fizikailag sem tudnak felhajtani az útra, mert hétvégenként magassághatároló sorompókat alkalmaznak. Hétvégenként a a 3,5 t össztömeg feletti teherautókat és buszokat továbbra is bírságolják! Az ezt követő munkafolyamatok véghéséhez előreláthatólag csak sávelhúzás és sebességkorlátozás lesz szükséges. A híd teljes megújulása 2031-re várható. (A magassághatároló sorompót csak péntekenként este 23:00 óra körül helyezik el, és hétfőnként reggel eltávolítják. Így hétközben, munkanapokon a kamionok mindkét irányban használhatják a Viaduktot.)


részletek (werkenaandering.be) »                                             szórólap »


Kapcsolódó hírünk:

Útépítés miatt korlátozás Belgiumban »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.