Ma Lukács napja van.

Útépítés miatti korlátozások Belgiumban

A Brüsszeli Fővárosi Régióban található R0-ás körgyűrű több szakaszát is felújítási munkálatok érintik 2024. október elejétől, emiatt ennek időtartamára számos helyen vezetnek be közlekedési korlátozásokat.


A Brüsszel melletti Anderlechtben október 7-étől sebességkorlátozás lép érvénybe, ugyanis felújításra szorul a Brüsszelt elkerülő R0-ás gyűrű egyik szakasza, mely hídként ível át a Sylvain Dupuis sugárút fölött. A jelenlegi 53-54 km/órás sebesség helyett 50 km/óra lesz a sebességkorlátozás.


A brüsszeli közútfenntartók 2024. október 7-től december 20-ig a Zaventem irányába tartó belső gyűrűn fognak dolgozni. Emiatt a teljes forgalmat a külső ívre terelik, ám mindkét irányban egysávosra korlátozzák a közlekedést. A sávkorlátozások a híd alatti Sylvain Dupuis sugárútra is érvényesek lesznek, ahol egyetlen sáv lesz elérhető a közlekedőknek. Ezen korlátozások jelentősen megnövelik a menetidőt, ami csúcsidőben akár plusz 45 percet is jelenthet.


Arra is érdemes figyelni, hogy az R0-ás külső gyűrűjének Chaussée de Ninove felőli felhajtóját szintén lezárják erre az időszakra. Helyette a közlekedők a Avenue d'Itterbeek felőli felhajtót használhatják. Mivel a Flamand Tartományban a Leonard-kereszteződésben lévő alagutat is felújítják, érdemes az R0-ásnak ezt a szakaszát elkerülni, és más alternatíva után nézni.


A Mons irányába tartó külső gyűrű felújítására 2025 nyarán kerül majd sor. Emlékeztetőül az R0-ás körgyűrű részét alkotó Vilvoorde-viadukton tehergépjárművek számára hétvégenként jelenleg is tilos a közlekedés.

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.