Ma Gizella napja van.

Újra demonstrálni akarnak a szlovákiai fuvarozók

A Szlovákiai Fuvarozók Uniója (UNAS) országos sztrájkot helyezett kilátásba, ha Robert Fico miniszterelnök március 7-ig nem teljesíti kéréseiket.


Bár a szlovák közlekedési államtitkár nem lát okot a megmozdulásra, mert szerinte a kormány teljesítette a fuvarozók követeléseit, azonban a fuvarozók sokallják az Emyo-útdíjrendszerbe bevont díjköteles útszakaszok számát. A március 6-i helyzetet szemlélve egyelőre semmi biztosat nem lehet mondani arról: lesz-e demonstráció északi szomszédunknál.


Mint korábban írtuk: a fuvarozók február 9-én Nyitrán gyűltek össze, hogy tömegmegmozdulást szervezzenek, amiért a szlovák kormány lehetetlen helyzetbe hozta őket egyes újévi rendelkezéseivel. A Szlovákiai Fuvarozók Uniója (ÚAS) ugyanis méltánytalannak tartja a 2014. január 1-jétől foganatosított olyan intézkedéseket, mint például a bírságtételek megemelése vagy az, hogy a díjköteles utak országos hálózata 2014. január 1-jétől városok és községek belterületén kijelölt 985 kilométernyi díjköteles szakasszal bővült Szlovákiában. A fuvarozók indulatainak heve februárban lecsillapodott, s nem léptek akcióba: arra hivatkoztak, hogy szeretnék tiszteletben tartani a téli olimpiát, utána azonban szervezkedni kezdenek. Úgy fest, most látták alkalmasnak az időt arra, hogy Robert Ficonak ultimátumot adjanak.

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.