Ma Mihály napja van.

Tehergépjármű-biztonsági engedély Nagy-Londonban

A HOLTTEREK JOBB BELÁTHATÓSÁGÁT CÉLOZZA AZ ÚJ SZABÁLYOZÁS — 2020. október 26-tól tehergépjármű-biztonsági engedély kell a londoni és London környéki közlekedéshez, azaz ettől a naptól Nagy-London területére a 12 tonna megengedett legnagyobb össztömeg feletti tehergépjárművek kizárólag ún. „DVS tehergépjármű-biztonsági engedéllyel” hajthatnak be. Az éles üzemet egyéves tesztidőszak előzi meg, ezért az engedélyek már 2019 októberétől díjmentesen beszerezhetők.


A nehéz tehergépjárművekkel, valamint a gyalogosokkal és kerékpárosokkal kapcsolatos baleseti kockázatok csökkentése érdekében a Londoni Közlekedési Vállalat (Transport for London) kidolgozta a világ első Direct Vision Standard-ját (DVS). A DVS alapján értékelni lehet azt, hogy a jármű vezetője milyen mértékben látja közvetlenül a tehergépjármű fülkéjéből a többi úthasználót (elsősorban gyalogosokat, kerékpárosokat). A standard keretében kialakítottak egy értékelési rendszert, mely 0-tól 5 csillagig terjedően minősíti az adott tehergépjárművet (0 csillag = legrosszabb; 5 csillag = legjobb).

A rendszerbe 2019. október 28-tól a tfl.gov.uk oldalon lehet regisztrálni » .

A tudnivalókról, feltételekről és bírságokról egyesületünk részletes tájékoztatót állított össze, melyet az MKFE teljes jogú tagjai — a honlapunkon történő jelszavas bejelentkezés után — az alábbi linken meg tudnak nyitni.

Tehergépjármű-biztonsági engedély Nagy-Londonban

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.