Ma Mária napja van.

HAVI KAMIONSTOP (EU+H)

Decemberi közlekedési korlátozások Magyarországon — 2023

...november 4-től elkezdődött a kevésbé szennyezők téli mentessége

A sokéves gyakorlat szerint november 4-től idén is kezdetét vette a magyar utakon a nemzetközi forgalomban közlekedő, kevésbé szennyező járművek téli mentessége. Ez azt jelenti, hogy egészen március 1-jéig nem vonatkozik a hétvégi és ünnepnapi kamionstop azokra magyar vagy külföldi, üres vagy rakott EURO 3-4-5-6-os tehergépjárművekre, melyek a magyar államhatár átlépésével közlekednek a hazai közúthálózaton. A szennyezőbbekre és/vagy belföldön közlekedőkre azonban egész télen szombatonként (és ünnepnapot megelőző napon) 22:00 órától vasárnaponként (ünnep napján) 22:00 óráig vonatkozik a kamionstop.

Decemberi közlekedési korlátozások Európában — 2023

Decemberi közlekedési korlátozások Európában — 2023

Teljes jogú tagjaink már le tudják tölteni az európai országok közlekedési korlátozásainak 2023. decemberi táblázatát. A lenti kamionstop-listához képest azonban változás mindig lehet; híroldalunkra és erre a linkre tanácsos időről időre visszalátogatni, mert itt tesszük közzé az időközben bekövetkezett módosulásokat is.

Novemberi közlekedési korlátozások Magyarországon — 2023

...november 4-től kezdődik a kevésbé szennyező nemzetközisek téli mentessége

Mindenszentek ünnepén a kamionstop még valamennyi környezetvédelmi kategóriás nehéz-tehergépjárműre vonatkozott, azonban a sokéves gyakorlat szerint november 4-től idén is kezdetét veszi a magyar utakon a nemzetközi forgalomban közlekedő, kevésbé szennyező járművek téli mentessége. Ez azt jelenti, hogy egészen március 1-jéig nem vonatkozik a hétvégi és ünnepnapi kamionstop azokra magyar vagy külföldi, üres vagy rakott EURO 3-4-5-6-os tehergépjárművekre, melyek a magyar államhatár átlépésével közlekednek a hazai közúthálózaton. A szennyezőbbekre és/vagy belföldön közlekedőkre azonban egész télen szombatonként 22:00 órától vasárnaponként 22:00 óráig vonatkozik a kamionstop.

Novemberi közlekedési korlátozások Európában — 2023

Novemberi közlekedési korlátozások Európában — 2023

Teljes jogú tagjaink már le tudják tölteni az európai országok közlekedési korlátozásainak 2023. novemberi táblázatát. A lenti kamionstop-listához képest azonban változás mindig lehet; híroldalunkra és erre a linkre tanácsos időről időre visszalátogatni, mert itt tesszük közzé az időközben bekövetkezett módosulásokat is.

... a kamionstop őszi rendje szerint

Magyarországon a 7,5 t legnagyobb megengedett össztömeg feletti nehéz-tehergépjárművek forgalomkorlátozása október szombatjain éjjel 22:00 órakor kezdődik, és vasárnaponként 22:00 óráig tart. Friss hír, hogy a szakminisztérium éjszakai időablakokat engedélyezett az október 23-i hosszú hétvégére. Általánosságban októberben a tilalom mind a belföldi, mind a nemzetközi forgalomban közlekedőkre és az összes környezetvédelmi osztályba tartozó nehéz-tehergépjárműre vonatkozik. Kamionstop ideje alatt az államhatártól a telephelyig hazagurulni nem lehet, mert az a kedvezmény minden évben csak júliusra és augusztusra áll fent.

Októberi közlekedési korlátozások Európában — 2023

Teljes jogú tagjaink már le tudják tölteni az európai országok közlekedési korlátozásainak 2023. októberi táblázatát. A lenti kamionstop-listához képest azonban változás mindig lehet; híroldalunkra és erre a linkre tanácsos időről időre visszalátogatni, mert itt tesszük közzé az időközben bekövetkezett módosulásokat is.

... a kamionstop őszi rendje szerint

Mint minden évben, így idén szeptember 1-jétől is a kamionstop őszi rendje irányadó Magyarországon. A 7,5 t legnagyobb megengedett össztömeg feletti nehéz-tehergépjárműveknek szeptember szombatjain már nem délután, hanem csak éjjel 22:00 órakor kezdődik a korlátozás, és vasárnaponként 22:00 óráig tart. A tilalom mind a belföldi, mind a nemzetközi forgalomban közlekedőkre, és az összes környezetvédelmi osztályba tartozó tehergépjárműre vonatkozik. Az államhatártól a telephelyig hazagurulni már nem lehet, mert az a kedvezmény minden évben csak júliusra és augusztusra áll fent. Részletes órarend és kivételek a tagi kulcsszavakkal megnyitható összefoglalónkban olvashatók.

Szeptemberi közlekedési korlátozások Európában — 2023

Teljes jogú tagjaink már le tudják tölteni az európai országok közlekedési korlátozásainak 2023. szeptemberi táblázatát. A lenti kamionstop-listához képest azonban változás mindig lehet; híroldalunkra és erre a linkre tanácsos időről időre visszalátogatni, mert itt tesszük közzé az időközben bekövetkezett módosulásokat is.

Augusztusi közlekedési korlátozások Magyarországon — 2023

Július-augusztusban a kamionstop nyári rendje szerint

2023 augusztusában Magyarországon a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedési korlátozása szombatonként 15:00 órakor elkezdődik, és vasárnaponként 22:00 óráig tart. Ebben Szent István napja sem hoz változást, hiszen az állami ünnep éppen vasárnapra esik. Az augusztusi hétvégéken a kamionstop belföldi-nemzetközi viszonylatban, valamint minden környezetvédelmi kategóriás járműre egyaránt vonatkozik. Friss hír, hogy egyesületünk kérésére a szaktárca teljesen feloldotta a kamionstopot 2023. augusztus utolsó hétvégéjén

Augusztusi közlekedési korlátozások Európában — 2023

Teljes jogú tagjaink már le tudják tölteni az európai országok közlekedési korlátozásainak 2023. augusztusi táblázatát. A lenti kamionstop-listához képest azonban változás mindig lehet; híroldalunkra és erre a linkre tanácsos időről időre visszalátogatni, mert itt tesszük közzé az időközben bekövetkezett módosulásokat is.

1. oldal / 11

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.