Beérkeztek Egyesületünkhöz a TSM-rendszer „nullás” határozatainak első dokumentumai

2018. március 06. kedd, 14:45

Ahogy arról korábban tájékoztattuk Tisztelt Tagjainkat, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közúti Közlekedési Ellenőrzési Főosztálya február elején megkezdte a nemzeti tengelysúlymérő rendszerben detektált tengelysúly és össztömeg túllépések figyelmeztető és tájékoztató határozatainak postázását az érintett vállalkozások részére. Kérjük Tisztelt Tagjainkat, hogy a kézhez vett értesítésről, és annak tartalmáról továbbra is küldjenek tájékoztatást az MKFE részére, mert a rendszer esetleges hibáiról csak ezeknek a dokumentumoknak az ismeretében kezdeményezhetünk egyeztetést az NFM illetékeseivel. A tét nagy, ha a minisztérium – a fuvarozói észrevételek hiányában – működésre alkalmasnak ítéli a rendszert, akkor az eredeti tervek szerint május 31-től élesben küldi a bírsághatározatokat.

Tisztelt Tagjaink!

Ezúton köszönjük a felkérésünknek eleget tevő vállalkozásoknak az eddig megküldött tájékoztató anyagokat, „nullás” határozatokat és a rövid esetleírásokat. A beérkezett információk ugyanakkor nem fedik le a hazai TSM-rendszer egészét, a legtöbb kifogás egyetlen mérőponttal kapcsolatban érkezett (M30 autópálya).

Kérjük, hogy amennyiben további mérőpontokkal kapcsolatban érkeztek Önhöz nullás értesítések, akkor azokat szíveskedjen megküldeni Raffai Péternek, az Árufuvarozási Tanács titkárának a tsm@mkfe.hu e-mail címre. A megküldött határozatok tartalmát bizalmasan kezeljük!

Köszönjük a közreműködésüket!

 

MKFE kommunikáció