Ma Ervin napja van.

Tájékoztató a Lánchíd rekonstrukciójáról

Tájékoztatjuk tisztelt Tagjainkat, hogy a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központtól (BFTK) kapott információk alapján a Lánchíd rekonstrukciója várhatóan 2019 őszén elindul, és 2021 végéig tart.


A BFTK tavaszi ülésén Nyúl Zoltán, a BKK stratégiai és innovációs igazgatója elmondta, hogy a Lánchíd rekonstrukciónak három eleme van: maga a híd, a Váralagút a budai oldalon, valamint a Széchenyi tér alatti villamos- és közúti aluljáró.


„A közfejlesztési tanács döntése szerint a Lánchíd szélesítésére nem kerül sor, tehát az előző tervek műszaki tartalma eltér a megvalósítandótól, amennyiben kormányhatározat is megerősíti a döntést.” – mondta el a BKK igazgatója. Az új közbeszerzés pályázati határideje reálisan 2019. május vége vagy június eleje. A kormányzati elvárás szerint a projekt 24 hónapos időtartamú, ami 18 hónapos forgalomkorlátozással jár. A rekonstrukciós tervek szerint a Lánchídon marad a kétirányú közúti forgalom, csakúgy, mint az alagútban. A Clark Ádám téren nagyobb felületet kívánnak létesíteni a gyalogosok, kisebbet a közúti közlekedés számára. Az igazgató utalt arra, hogy törekszenek a Duna adta lehetőségek kihasználására, és egy, a Lánchidat mentesítő kompjárat elindítására, amely akár a rekonstrukciót követően is üzemelhet. Gyalogoshíd nincs a tervek között.

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.