Ma György napja van.

Több mint 130 vállalkozás képviselői vettek részt az MKFE őszi tagi találkozóin

Sikerrel zárult az MKFE 2019-es őszi rendezvénysorozata. A találkozókra meghirdetett nyereményjáték sorsolásán a 2-személyes wellness hétvégét a Pintér-Spedition Kft. nyerte! Köszönjük az érdeklődők részvételét, a nyertesnek gratulálunk!

Az október 16-án elstartolt, 12 várost érintő tagi találkozókon a résztvevők részletesen megismerhették az MKFE Szolgáltató Kft. és az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. termékeit, az MKFE tagsággal járó kedvezményeket, közöttük számos új, a piacon egyedülálló ajánlattal.

Ilyen mások mellett az MKFE Biztosítási Alkusz Utólagos útdíj-garanciabiztosítása, amellyel az MKFE azoknak a vállalkozásoknak is biztosítja az útdíjak utólagos fizetésének lehetőségét, akik ezt nem kapják meg a NÚSZ Zrt-től. Ahogyan azt a találkozókon Nagyné Szabó Tímea, az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezetője elmondta, ez a termék lehetőség arra, hogy a kis- és középvállalkozások – saját tőke lekötése nélkül –, rendkívül kedvező feltételekkel éljenek a halasztott útdíjfizetés lehetőségével. Az Alkusz további termékei mellett új szolgáltatásokról is beszámolt az ügyvezető, többek között a Kft. rendkívül kedvező lízingkonstrukcióiról, az ingyenes szolgáltatásokkal kiegészített CASCO biztosításairól, az MKFE-DAS együttműködésből fakadó tagi előnyökről, és a december 1-jétől induló kárrendezési, kárügyintézési és kármegelőzési oktatás szolgáltatásról. (Az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. termékeit IDE>> kattintva ismerheti meg.)

 

Az MKFE Szolgáltató Kft. termékeit Domina Imre ügyvezető és Farkas Rita csoportvezető mutatta be az érdeklődőknek. Kiemelt figyelmet kapott az MKFE-MOL üzemanyagkártya, és annak előnyei, tekintve, hogy sok vállalkozás a találkozókon szembesült azzal, hogy az Egyesület tagjai milyen – a piacon jelenleg mások számára elérhetetlen mértékű – kedvezménnyel vásárolhatnak minőségi üzemanyagot a MOL 14 Prémium törzskútján, továbbá egy tizenötödik választott kúton, de külföldön is mintegy 7000 töltőállomáson használható a MOL-MKFE Gold Europe kártya. Az MKFE szolgáltatási palettáján ezen túl számos kártya (DKV; IQ Card, Yes! Money) szerepel, továbbá kedvező – halasztott fizetést is biztosító – kompjegy vásárlásra, a külföldi minimálbér szabályokhoz szükséges képviseletre (Loi Macron, MiLoG; LSD-BG), fix és mobil OBU beszerzésre, beszerelésre (a készülékekhez kapcsolódóan rövidesen elindul egy új, a magyar piacon egyedülálló, és kizárólag MKFE-tagoknak elérhető szolgáltatás, amelynek köszönhetően az útdíjköteles szakaszokat szabályosan használó ügyfelek 100 százalékos garanciát kaphatnak a bírságok elkerülésére) is kínál a Szolgáltató Kft. kedvező konstrukciókat. Új szolgáltatás a tagok felé a járműalkatrészekre vonatkozó 45 százalékos kedvezmény az Europart Kft-vel megkötött szerződésnek köszönhetően, de komplett vállalatirányítási rendszer beszerzésére is van lehetősége az MKFE tagvállalkozásainak, ingyenes konzultációval és 10 százalékos kedvezménnyel a szoftver árából. (Az MKFE Szolgáltató Kft. termékeit IDE>> kattintva ismerheti meg.)

A találkozók állandó előadója volt Dr. Kocsis Rita ügyvéd, közlekedési szakjogász, aki elsősorban a munkaadók-munkavállalók viszonyában jelentkező adatkezelési, adatvédelmi kérdésekről tartott előadást. A GDPR szabályai ugyanis egy erkölcsi bizonyítványon túl kiterjedhetnek a céges mobiltelefon és számítógép használattól a munkaruházaton át a járművek nyomkövető rendszerére is, ezért elengedhetetlen, hogy a vállalkozások megfelelő módon kezeljék ezeket az információkat, adatokat. Kocsis Rita a TSM-rendszer erősen vitatható működéséről, illetve a túlsúlybírságokkal kapcsolatos ügyekről is konzultált a megjelentekkel, számos tanáccsal és javaslattal látva el azokat a cégeket, amelyek érintettek a tengelysúlymérő rendszerből érkezett határozatokban.

Karmos Gábor főtitkár a közúti személy-és áruszállítási ágazat aktuális helyzetéről tartott elemző előadást, kiegészítve azokkal az adatokkal és következtetésekkel, amelyeket az MKFE megrendelésére elkészített Ernst&Young tanulmány tartalmaz. Ahogyan a főtitkár a találkozókon fogalmazott: a statisztikai adatokat nézve akár azt hihetné a felületes szemlélő, hogy nincs gond a közúti fuvarozási piacon, ugyanakkor az összefüggéseket elemezve, a kibontakozó tendenciákat – pl. a recesszió jeleit – figyelembe véve, továbbá a Mobilitási Csomag várható negatív hatásaival is kalkulálva egyértelmű, hogy azonnali lépéseket kell tennie a magyar kormánynak, hogy megállítsa a fuvarozók egyre drasztikusabb piacvesztését.



Ötös présben vannak a magyar fuvarozók – mondta Karmos Gábor –, a folyamatos költségnövekedés, a mobilitási csomag sötét felhői, a szabálytalan versenytársak térnyerése, a gépjárművezető hiány és a körvonalazódó recesszió miatt. A magyar vállalkozások piacvesztése – először a nemzetközi színtéren - 2015-ben elkezdődött, s mára a belföldi piacon is látványosan esnek vissza a teljesítményeink, s nullázódik le a vállalkozások nyeresége. Ezt a folyamatot csak kormányzati beavatkozással lehet megállítani, az MKFE ezért benyújtotta a kormányzat felé azokat a prioritást élvező szakmai ügyeket, javaslatokat, amelyek pozitív változást hozhatnak.”

Karmos Gábor ugyanakkor a találkozók utolsó állomásain már biztató jelekről is be tudott számolni. Ide tartozik, hogy idén Magyarország - az MKFE kérése szerint – megakadályozta a CEMT kvóták további emelését, ahogyan az is, hogy megindult a külföldi járművek környezetvédelmi norma szerinti regisztrációja a NÚSZ Zrt. rendszerében. Óriási eredmény, hogy elkészült, s jövőre forgalomba kerül az új típusú bilat engedély is, amely átmenetileg megnehezíti a közlekedési okmányokkal visszaélő csalók dolgát.



Ma már azt is bizton kijelenthetem, hogy az MKFE kezdeményezésére elindult az előzetes elektronikus engedélyregisztrációs rendszer (EEERR) fejlesztése – jelenthette be az országos rendezvénysorozat utolsó helyszínein a főtitkár. – A tesztüzem után várhatóan 2020 első felében beélesedik a rendszer, amely minden külföldi, EU-s és harmadik országos fuvarozó számára kötelező adminisztrációt, regisztrációt jelent majd, és pontos képet ad az engedélyek felhasználásáról, a járművek honosságáról, mozgásáról. Ez a rendszer lehet a garancia arra, hogy a magyar piacról végleg kiszoruljanak a jogosulatlan fuvarozók, és a közúti ellenőrök célzottan emelhessék ki a gyanús külföldi járműveket a forgalomból.”

A találkozósorozat végén - a meghirdetett játékszabályoknak megfelelően - sorsoláson vettek részt a megjelent tagvállalkozásaink. A nyeremény egy 2-személyes wellness hétvégére beváltható ajándékutalvány, a kiváló minőségű gyógyvizéről ismert Thermal Hotel Visegrád**** Superior hotelban. A játékszabályzat szerint a sorsolás 2019. november 29-én megtörtént, a wellness hétvégét a lajosmizsei Pintér-Spedition Kft. nyerte. Gratulálunk!

 

Tisztelt Tagjaink! Az MKFE 2020 tavaszára is tervez országos tagi találkozó sorozatot, ahová sok szeretettel várjuk Önöket! Kérjük, figyeljék híradásainkat, és amennyiben javaslatuk van új témákra, szakmai kérdések megvitatására, azt kérjük, jelezzék Egyesületünk felé! Köszönjük.

 

MKFE kommunikáció

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.