Ma Dénes napja van.

A közúti áruszállításra vonatkozó új, szakmailag elfogadható rendelet megalkotását sürgeti az MKFE

A hatósági házi karanténba lévő gépkocsivezetők karanténfelfüggesztése és munkafelvételük biztosítása, továbbá új, a gépkocsivezetőkre és az áruszállításra vonatkozó rendelet gyors megalkotását és kihirdetését kéri az MKFE a kormányzat illetékeseitől.

„Sajnálattal vettük tudomásul, hogy az elmúlt 24 órában nem hozott döntést Tisztifőorvos Asszony a becslésünk szerint ezres nagyságrendben továbbra is hatósági házi karanténban lévő hivatásos gépkocsivezető munkába állásának lehetőségéről. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy ezeknek a gépkocsivezetőknek a hiánya súlyos károkat okoz a vállalkozásoknak, a termelő üzemeknek, továbbá táptalajt ad a gépkocsivezetőkkel és családjaikkal szembeni egyre erőszakosabb és arrogánsabb lakossági fellépésnek.” - fogalmaz az MKFE elnöke és főtitkára az Országos Tisztifőorvosnak és a járványügyi helyzetet kezelő hatóságoknak, minisztereknek megküldött levelében.

Az MKFE immár sokadszor, és nyomatékosan felhívja a döntéshozók figyelmét arra, hogy stratégiai hiba, ha nem teszünk meg mindent azért, hogy a logisztikai lánc – ahogyan ezt az Európai Unió is hangsúlyozza – működjön. Gyorsan, prioritást élvezve – a szereplőit kiemelt közfeladatot ellátó személyekké nyilvánítva – kellene biztosítani az áruszállítás stabilitását.

A teljes levelet IDE kattintva>> olvashatja el.


MKFE Kommunikáció
Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.