Ma Dénes napja van.

Veszélyhelyzet után járványügyi készültségi időszak

Hazánk területén 2020. június 18-án (csütörtökön) 00:00 órakor véget ért a veszélyhelyzet, melyet a magyar kormány a koronavírus-járványra való tekintettel még március 11-én rendelt el. A veszélyhelyzeti állapotot járványügyi készültségi időszak váltja fel, melynek már első napján könnyebbé vált a személyek mozgása a magyar határátkelőhelyeken. A szomszédos országok közül egyedül már csak Ukrajna vonatkozásában állnak fent beutazási  korlátozások a személyforgalomban.


Az EU tagállamainak állampolgárai, valamint a szerb, a svájci, a liechtensteini, norvég és izlandi állampolgárok szabadon beléphetnek Magyarország területére, és a magyar állampolgárok is mentesülnek a karantén-kötelezettség alól, ha az Európai Unió tagállamaiból, Szerbiából, Svájcból, Liechtensteinből, Norvégiából vagy Izlandról térnek haza (jogszabály). A belföldi és nemzetközi árufuvarozás a működő határátkelők figyelembevételével zavartalan. A munkavégzéshez megkívánt védőfelszereléseket azonban használni kell.

A személy- és áruszállítást, valamint a járművek üzembentartását, az okmányokat, a közlekedési vizsgákat és a higiéniai feltételeket érintő (veszélyhelyzet utáni) részletszabályokról folyamatosan tájékoztatjuk tagjainkat. Figyelje híradásainkat!

MKFE Kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.