Ma Dénes napja van.

Új határátkelő nyílt a román-magyar határon, Nagykerekinél

 2020. szeptember 4-én délután Nagykerekinél új határátkelőt adtak át a forgalomnak annak eredményeként, hogy elkészült az M4-es autópálya országhatárig tartó szakasza.


A Hajdú-Bihar megyei Nagykereki 8 kilométerre északra fekszik Ártándtól. Az új határátkelőhely 0 – 24 órában nyitva áll a teher- és tranzit-teherforgalomban közlekedők előtt. Az új útszakasz átdadásával teljes lett a gyorsforgalmi útkapcsolat Felvidék és Észak-Erdély között, Kassa-Debrecen-Nagyvárad irányában.


Fontos tudnivaló a veszélyesáru- illetve élőállat-szállító vállalkozásoknak, hogy rakományaikkal itt nem, csak a közeli ártándi határátkelőn tudnak átjutni. Ami a túlméretes áruszállítást illeti, itt legfeljebb 3,5 m széles illetve 4,5 m magas jármű közlekedhet, súlyban és hosszúságban nincs korlátozás.


A közel 30 kilométeres új szakaszt az e-matricával közlekedők (személyautósok, motorosok, autóbuszosok) 2021. január 1-ig díjmentesen használhatják. A HU-GO használatarányos díjrendszerbe tartozóknak pedig az útdíjrendelet módosításától kell majd díjat fizetniük a 214-es és 242-es kilométerszelvények között.

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.