Ma Hajnalka napja van.

BiReg: hivatalos ITM-tájékoztató a rendszerhasználat szabályairól

2021. január 27-én megjelent a Magyar Közlöny 12. számában a 18/2021. (I. 27.) Korm. rendelet, amely kiveszi a BiReg hatálya alól a tisztán közösségi engedéllyel végzett fuvarfeladatokat és az ezzel járó regisztrációs kötelezettséget is megszünteti az érintett fuvarozók számára. Mivel a jogszabály e paragrafusa 8 nappal a kihirdetést követően lép hatályba, maradt egy 4 napos átmeneti időszak, amelyben a regisztrációs kötelezettség még él, a bírságrendelet pedig már élesedik, így a regisztráció elmulasztása szankcionálható. Az ellentmondásos helyzet haladéktalan feloldása érdekében az MKFE megteszi a szükséges lépéseket az ITM felé.


A BiReg rendszerhez tartozó jogszabályi háttér módosítását követő helyzetben szükséges fuvarozói feladatokról rövidesen pontokba szedett tájékoztatót bocsátunk tagjaink rendelkezésére.


Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatóját a BIREG-rendszer használatáról itt töltheti le »

Ugyanezen tájékoztató a Közlekedési Hatóság honlapján »



BIREG-KISOKOS (GYAKORLATI SEGÉDLET) »


Az MKFE – a bírságrendelet és a kihirdetett módosítás hatályában rejlő ellentmondás megoldása érdekében – egy legalább 15 napos „moratórium” kihirdetését kezdeményezte az ITM-nél. A Dr. Palkovics Lászlónak és dr. Mosóczi Lászlónak megküldött levelében az érdekképviselet ismét leszögezi, hogy a hazai fuvarozó vállalkozások védelme érdekében az MKFE továbbra is elkötelezettek a BiReg indítása és működtetése mellett, ugyanakkor kiemelt fontosságú, hogy a rendszer mindenki számára elfogadható és megfelelő funkcionalitás mellett kezdje meg a működését.


Az ITM részére megküldött levél IDE kattintva» olvasható.

A módosított rendelet IDE kattintva» letölthető.


a BIREG honlapja:
https://bireg.gov.hu/bireg

ügyfélszolgálati e-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

ügyfélszolgálati telefon:
06 (1) 510 0505


MKFE Kommunikáció


Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.