Ma Emma napja van.

Koronavírus: hírek információk Magyarországról - 2021. január 1-től

A koronavírus-járvány nyár végi kiújulása miatt 2020. szeptember 1-jétől a magyar kormány beutazási szigorításokat rendelt el, november 11-től pedig újra veszélyhelyzetet hirdetett 90 napos időszakra. A belföldi és nemzetközi árufuvarozás a működő határátkelők figyelembevételével zavartalan. A munkavégzéshez megkívánt védőfelszereléseket használni kell. Személyforgalomban (további intézkedésig) fő szabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek be Magyarország területére, a személyforgalomban utazó magyar állampolgároknak pedig 10 napos házi karantént kell letölteniük (a korábbi 14 helyett), vagy két negatív teszteredeményt kell készíttetniük Magyarországon. A kijárási korlátozás alatt használható munkáltatói igazolásminta lejjebb görgetve több nyelven is letölthető. Részletek a lenti hírfolyamunkban.


Felhívjuk a figyelmüket, hogy az MKFE weboldalán és egyéb információs felületein közölt hírek és adatok tájékoztató jellegűek, az információ pontatlanságából eredő esetleges károkért felelősséget nem vállalunk!


Magyarország


MAGYARORSZÁGON ismét érvényben van a kamionstop!

március 22., hétfő, 09:25
Magyarország: hosszabbítottak a védelmi intézkedések hatályán: a 2021. március 19-én megjelent 133/2021. (III. 19.) Korm. rendeletben foglaltak szerint, a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról, valamint a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról szóló rendeletek hatályát 2021. március 29-ig meghosszabbították. A korlátozások a tranzit- és teherforgalmat nem érintik.

március 12., péntek, 09:35
Magyarország:  egyesületünk többször és hangsúlyozottan kérte a szakminisztériumtól, hogy Magyarország oldja fel a március 15-i hosszú hétvégére eső kamionstopot. A szaktárcától mindeddig nem kaptunk választ. Amint bármilyen fejlemény történik ezügyben, haladéktalanul tájékoztatjuk a fuvarozókat. (Ha a feloldás megtörténne, az országos médiumok is hírül adják folyamatos hírblokkjaikban, mert a vonatkozó jogszabály ezt a tájékoztatási kötelezettséget is előírja a miniszter számára.)

március 5., péntek, 16:30
Magyarország: megjelent a Magyar Közlöny 36. száma, melyben kihirdették a harmadik járványhullám megfékezése érdekében hozott 104/2021-es kormányrendeletet a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról. A kormány 2021. március 8-tól járványügyi megszorításokat rendel el, azonban a szolgáltatószektorra vonatkozó korlátozások a tranzit- és teherforgalmat nem érintik. A rendelet 6. § 1. bek. 2. pontja szerint a szigorítás alól kivétel a közlekedési és szállítási szolgáltatás. Az áruforgalom tehát szabadon haladhat a megszokott maszkviselési és higiéniai feltételekkel. Tovább a Magyar Közlönyre »

március 4., csütörtök, 12:20
Magyarország: a harmadik járványhullám megfékezése érdekében a kormány 2021. március 8 - 22. között szigorításokat rendelt el. Mint Gulyás Gergely csütörtökön bejelentette: a korlátozások a tranzit- és teherforgalmat nem érintik. A részletszabályok várhatóan hamarosan megjelennek a Magyar Közlönyben. Tudnivalók »

március 1., hétfő, 16:00
Magyarország: a kormány 2021. március 16-ig meghosszabbította a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról szóló 407/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet hatályát.

február 1., hétfő, 17:15
Magyarország:  a kormány 2021. március 1-ig meghosszabbította a 2020. november 11-től elrendelt járványügyi intézkedéseket, melynek leglényegesebb pontja, hogy este 20:00 és hajnali 05:00 óra között kijárási tilalom van érvényben. Az intézkedések továbbra sem érintik a teherforgalomban közlekedőket, viszont vonatkoznak mindazon hivatásos gépjárművezetőkre, akik az ország területén személyforgalomban közlekednek, rájuk a munkavállalókra érvényes szabályok irányadók. A munkavállalók változatlanul munkáltatói igazolással igazolhatják, ha éjszaka közforgalomban vesznek részt, vagy közterületen tartózkodnak.


Korábbi információk a magyarországi koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről:

Koronavírus: hírek információk Magyarországról 2020 »




Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.