Ma Emma napja van.

Határforgalmi korlátozások Rajkánál és Tornyosnémetinél

Ferenc Pápa szlovákiai látogatása miatt 2021. szeptember 14-én (kedden) forgalomkorlátozás lép életbe a 3-as főút arnóti körforgalmi csomópontja (Miskolc-kelet) és Tornyosnémeti között a 3,5 tonna fölötti tranzit-tehergépjárműveknek. A napokban többször egyórás időtartamban a tehergépjárművek előtt lezárások lesznek Rajkánál is.


TORNYOSNÉMETI — A 3-as főút Arnót-Tornyosnémeti közötti szakaszán a 3,5 tonna össztömeg feletti tranzitforgalmat kitiltják 2021. szeptember 14-én reggel 06:30 és délután 17:00 között, mivel aznap reggel 08:00 és délután 18:00 óra között a 3,5 tonna feletti tehergépjárművek nem hajthatnak be Szlovákiába a tornyosnémeti határátkelőnél.


A korlátozás idejére „3,5 tonna tehergépkocsival behajtani tilos” tábla, „TRANSIT” illetve „BORDER CLOSED, HATÁR LEZÁRVA 8:00-18:00” kiegészítő táblák lesznek kihelyezve az arnóti körforgalom 3. számú főút Tornyosnémeti felé kivezető ágán, továbbá a 39. számú és a 3.sz főutak encsi körforgalmú csomópontjának Tornyosnémeti felé kivezető ágán. Tudnivalók a Magyar Közút internetes oldalán »


RAJKA — A napokban többször egyórás időtartamra lezárják a teherforgalom elől a rajkai határátkelőt is. Részletek a rendőrség honlapján »


A gyorsforgalmi utak változtatható jelzésképű táblái, az érintett csomópontokban pedig rendőrök segítik majd a közlekedőket. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a sátoraljaújhelyi, illetve a bánrévei határátkelőket tudják majd használni azok, akik ebben az időszakban tehergépjárművel szeretnének belépni Szlovákia területére.


Forrás: ORFK, Magyar Közút

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.