Ma Ervin napja van.

Feloldják a kamionstopot július első hétvégéjén!

A rendkívüli hőségre tekintettel a közlekedési szaktárca feloldja a nehéz-tehergépjárművek közlekedési korlátozását az előttünk álló, 2022. július 2-3-i hétvégén.


A szabályos nyári órarend szerint a tilalom szombaton 15:00 órától vasárnap 22:00 óráig lett volna érvényben, azonban az Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közleményben tudatta, hogy feloldja a kamionstopot. A szaktárca döntését azzal indokolta, hogy a gépjárművezetőknek rendkívüli egészségi terhelést jelent a forró vezetőfülkében egyhelyben való vesztegelés, és a rendeltetési helyre el nem juttatott rakomány épséges is veszélybe kerülne.


A döntésre azután került sor, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos 2022. július 4-ig meghosszabbította a harmadfokú hőségriasztást Magyarországon. Fontos tudni, hogy a vonatkozó jogszabály szerint a hőségriadó önmagában még nem jelenti a kamionstop automatikus feloldását; ehhez mindig a közlekedésért felelős miniszter döntése szükséges. Ez most meg is történt, így az előttünk álló, 2022. július 2-3-i hétvégén nem lesz kamionstop Magyarországon. Valamennyi tehergépjármű tehát szabadon közlekedhet hazánk teljes úthálózatán akár belföldi, akár nemzetközi viszonylatban, akár az országhatártól befelé vagy oda tartva környezetvédelmi besorolástól függetlenül.


tovább a szakminisztérium közleményére »

  MAGYAR KORLÁTOZÁSOK EGÉSZ HÓNAPRA (MKFE-tagvállalkozásoknak) »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.