Ma Gizella napja van.

Ismét járható, de 10 km hosszan torlódik az M1-es autópálya

Az M1-es autópályán Herceghalomnál 2023. március 11-én (szombaton) történt halálos tömegszerencsétlenség után a rendőrség és a katasztrófavédelem befejezte a helyszíni vizsgálatokat. A forgalom vasárnap hajnalban újraindult. A baleset helyszínén sebességkorlátozás mellett dolgoznak az aszfaltozók. Március 13-i (hétfő délelőtti) jelentések szerint a 29-es km-szelvény előtt Győr irányában 10 kilométeres gépkocsisor alakult ki, mely hétfő koraeste is még egészen Biatorbágyig ért. Amíg az útpálya helyreállítása tart, a következő napokban is torlódásra kell számítani.


A járművek roncsait vasárnapra virradó éjjel elszállították, az útburkolatot megtisztították, azonban  aszfaltozás szükséges, mert a keletkező tűz több száz négyzetméteren megrongálta a burkolatot. Bár az autópálya mindkét irányban járható, azonban a baleset helyszínénél egyelőre 80 km/órás sebességkorlátozás van érvényben, és a helyszínt útjavítók vették birtokba. Az Útinform tájékoztatása szerint az útburkolat javítása miatt hétfőn délelőtt 10 kilométeres torlódás alakult ki, mely napközben sem csökkent. A sztráda mellett déli irányban húzódó 1-es főúton szintén torlódik a járműoszlop. A közlekedőknek hosszabb menetidővel kell számolniuk. A jobb pályán (Győr felé) az aszfaltozók váltva dolgoznak a külső és belső sávban.


Mint ismeretes, előző nap, március 11-én (szombaton) 14:25 óra körüli időben 41 gépjármű (köztük 5 kamion) ütközött össze a pálya Győr felé vezető oldalán, a 29-es kilométernél. A baleset helyszínén tűz ütött ki, 19 jármű kigyulladt. Egy férfi életét vesztette, ketten életveszélyesen megsérültek, 12 közlekedő súlyos sérüléseket szenvedett, 25-en könnyebben sérültek meg.


A tömegszerencsétlenséget az első jelentések szerint a viharos szél miatt felkavart por okozhatta, mely rendkívül lecsökkentette a látótávolságot; a járművek nem tartottak kellő követési távolságot, és nagy sebességgel egymásra futottak. A rendőrség büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a körülményeket.


az ORFK-OBB jelenti »

a hirado.hu összefoglalója »

pillanatnyi forgalmi térkép (utinform.hu) »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.