Ma Koppány napja van.

Egyhetes TISPOL-akciót tart a rendőrség október 14-től

2019. október 14–20. között zajlik az az egyhetes TISPOL Truck & Bus akció, melynek keretében a külföldi rendőri szervekkel egyidőben az Országos Rendőr-főkapitányság a tehergépkocsik és az autóbuszok szabályszerű üzemeltetésének és közlekedésének ellenőrzésére fókuszál. Az ellenőrzések az Európai Unió teljes területét, azon belül Magyarország egész közúthálózatát érintik.


Az akciót a TISPOL Operation „Truck & Bus” elnevezésű európai közlekedésbiztonsági kampány keretében egyszerre 27 országban valósítják meg az egyenruhások — tudatta honlapján a TISPOL European Traffic Poplice Network, s a nemzetközi szervezet részeként az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya.


A főbb ellenőrzési fókuszterületek mind tehergépjárművek, mind pedig autóbuszok vonatkozásában a szokásosak: személyi és menetokmányok, vezetési alkalmasság, a jármű műszaki állapota, vezetési- és pihenőidők betartása, rakományrögzítés stb. A hatóság kiemelt vizsgálati területként kezeli a veszélyesáru-szállító járműveket és az autóbuszok felszereléseit (pl. üvegtörő kalapács). Tovább az ORFK honlapjára » .


Milyen okmányokat kell a tehergépjárművek és buszok fedélzetén tartani? (tagi tartalom) »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.