Ma Dénes napja van.

Áradás és útlezárás Magyarországon is

A cseh és szlovák területeken tapasztalható áradások után a magyarországi folyók vízszintje is emelkedni kezdett az elmúlt napok heves esőzései miatt. 2020. október 14-én délután lezárták a 3-as főút Bükkábrány és Vatta közötti szakaszát a nehéztehergépjármű-forgalom elől.


Mint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán délután tudatta: a Sajó áradása miatt több út is járhatatlanná vált Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A 3-as főút Bükkábrány és Vatta közötti szakaszát további intézkedésig nem használhatják a 3,5 t legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek. A járműveket a jelzőőrök az M3-as és M30-as autópályák felé terelik. Szintén korlátozások vannak Putnok és Sajóvelezd között. Szerdán le kellett zárni a 2603-as jelű utat a 26-os főút és Sajókaza között.


Az elkövetkezendő napok szintén csapadékosnak ígérkeznek. A hazai folyók (főként Észak-Magyarországon) erősen áradnak, ezért újabb útlezárásokra lehet számítani, melyekről a www.utinform.hu oldal folyamatosan frissülő hírei között olvasható tájékoztatás.

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.