Ma Dénes napja van.

600 milliárdos fejlesztés Kelet-Magyarországon

Palkovics László innovációs- és technológiai miniszter pénteken bemutatta a „Debrecen 2030 komplex fejlesztési programot”,  miután új beruházásokról egyeztetett a város polgármesterével és a térség országgyűlési képviselőivel.


Mint a szakminiszter még júniusban bejelentette: a kormány jóváhagyta a hajdúsági megyeszékhely 2030-ig tervezett fejlesztési koncepcióját, melynek célja, hogy Debrecen Kelet-Magyarország központja legyen. A nagyívű elképzelés akár az elkövetkezendő egy évszázadra is meghatározhatja a város jövőjét.

A 600 milliárd forintos projekt öt pillére a gazdaság, a közlekedés, az oktatás, a kultúra és a városfejlesztés. Palkovics László miniszter Debrecen polgármesterével áttekintette az út-, vasút- és energetikai infrastrukturális fejlesztések lehetőségét, valamint a megyét érintő infrastrukturális beruházások és a határátkelők fejlesztési kérdéseit.

Papp László polgármester elmondta: jól haladnak a BMW-autógyárhoz köthető beruházások a város északnyugati ipari parkjában. Hozzátette: 2021-ben megkezdődik a keleti elkerülőút hatástanulmányának elkészítése, és folytatódik a 471-es főút építése is. Ezentúl az M3-as és M35-ös autópályák csomópontjában kiépítik a teljes leágazást, ami azt jelenti, hogy Debrecen és Nyíregyháza között teljessé válik a közvetlen autópálya-kapcsolat.


teljes közlemény »


forrás: ITM/MTI

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.