Ma Gedeon napja van.

Fuvarozók is használhatják a világelső, magyar OBBPoint applikációt

Az Országos Rendőr-főkapitányság 2021 augusztusának első napjaiban élesíti az Országos Baleset-megelőzési Bizottság új applikációját, a világ első, önkéntes sebességfigyelő és hűségpont-alkalmazását.


Az „OBBPoint” névre keresztelt szoftvert bármely gépjármű vezetője letöltheti saját mobiltelefonjára. A felhasználók akkor kapnak pontokat, ha a sebességhatárokat betartva, szabályosan közlekednek. Az alkalmazással gyűjtött szabályossági jutalompontokat a későbbiekben különböző üzletekben és szolgáltatóknál kedvezményekre, ajándéktárgyakra lehet majd beváltani.


Az OBBPoint és a mögötte futó program használata önkéntes. Nem alkalmas adatgyűjtésre, sem a gépjármű és a gépjárművezető beazonosítására. Az OBBPoint nincs járműhöz kötve, és a vezető által bármikor ki- és bekapcsolható.


A rendszer érzékeli a jármű földrajzi helyzetét és haladását, és azt összeveti a központi út-nyilvántartásban szereplő, adott helyre érvényes sebességhatárral vagy sebességkorlátozással.

 

Mint Berzai Zsolt rendőr-alezredes egyesületünknek írott levelében kiemelte: a szoftvert akár busz- és tehergépjármű-vezetők is használhatják a magyar utakon, mert azt úgy tervezték, hogy minden olyan jármű mozgásának detektálására alkalmas legyen, melynek sebessége meghaladja a 40 km/h-t.

 

tovább a rendőrség közleményére »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.