Ma Gedeon napja van.

Jelentősebb autópálya-felújítási munkák öt héten át

Nagyfelületű burkolatjavítási munkák kezdődnek a hazai autópálya-hálózaton 2022. október 10-től (hétfőtől) november derekáig. Az aszfaltozás az M1-es, M3-as és M7-es autópályák egyes szakaszait érinti Bicske, Komárom, Kál, Gödöllő, Martonvásár, Balatonvilágos és Fonyód térségében.


Az útkezelő munkatársai még a tél beköszönte előtt igyekeznek elvégezni azokat a javításokat, melyek állapota leginkább indokolja ezt. Ahol lehet, az útkarbantartók éjszaka is dolgozni fogak. A projekt keretében összesen 127.000 négyzetméteren kerül új aszfaltréteg az úttestre.


Mint ismeretes, a magyarországi autópálya-hálózat mintegy 1.237 kilométernyi szakaszának üzemeltetése 2022. szeptember 1-jétől kikerült a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hatásköre alól; azt a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. vette át.


A MKIF szakemberei arra kérik a közlekedőket, hogy a burkolatjavítási munkaterületeket fokozott óvatossággal közelítsék meg, figyeljék a kihelyezett jelzéseket, és a járművezetők segítsék egymást a sávváltásban, átsorolásban. A hazai úthálózat pillanatnyi közlekedési helyzetképe az Útinform honlapján érhető el.


A társaság kezelése alá tartozó utakon a jelentősebb úthibák, útra szóródott tárgyak, személy- vagy vagyonbiztonságot veszélyeztető események bejelenthetők a 06 (30)363 9090-es telefonon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen.


Forrás: ORFK-OBB; MKIF Zrt.

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.