Ma Gedeon napja van.

Magyarországi ügyintézés a közigazgatási szünet ideje alatt

Mint ismeretes, energiatakarékossági megfontolásokból a kormány jogszabályban kihirdetett közigazgatási szünetet rendelt el a hazai kormányzati igazgatási szerveknél. A szünet — kevés kivétellel — 2022. december 22-től (csütörtöktől) 2023. január 6-ig (péntekig) tart. Az igazgatási szervek 2023. január 9-én (hétfőn) indulnak újra.


KORMÁNYHIVATALOK — A kormányhivatalok és kormányablakok ebben az időszakban zárva lesznek, azonban országszerte kijelöltek 60 kormányablakot, mely a Központi Okmányirodával egyetemben az igazgatási szünet ideje alatt is nyitva tart. Részletek »


KÖZLEKEDÉSI ENGEDÉLYKIADÁS — A közlekedési hatóság budapesti, Váci út 188-ban található ügyfélszolgálatán az engedélyek kiadása szintén szünetel. Nyitás: 2023. január 9-én.


FÖLDHIVATALOK — A vállalkozások székhelyével és telephelyével kapcsolatos ügyintézéshez fontos tudnivaló, hogy a földhivatalok szintén zárva lesznek. A kormányhivatalok azt javasolják az ügyfeleknek, hogy a földhivatalokhoz a kérelmeket legkésőbb december 20-ig nyújtsák be, mert legközelebb azt csak 2023. január 9-től tehetik meg. Részletek »


KÖZLEKEDÉSI KÉPZÉSEK ÉS VIZSGÁK — A közigazgatási szünet idejére a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) is leállítja tevékenységét, ezért a gépjárművezetők és közlekedési szakemberek vizsgáztatása 2022. december 22. és 2023. január 6. között szünetel! Tudnivalók »


MŰSZAKI VIZSGA MAGÁNSZERVIZBEN — A magántulajdonban lévő, kihelyezett (akkreditált) szervizek műszaki vizsgaállomásainak nyitvatartásáról mindezidáig nem kaptunk visszajelzést, ezért ezeknél a műszaki bázisoknál az ügyfeleknek célszerű telefonon érdeklődniük.


NÉBIH-KÉSZENLÉT ÉLŐÁLLATOSOKNAK ÉS ÉLELMISZERSZÁLLÍTÓKNAK — közigazgatási szünet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) működését is érinti. Rendkívüli eshetőségekre tekintettel a szervezet ügyeleti e-mail-címeken várja az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos sürgős bejelentéseket. Ügyeleti e-mail-címek itt »


BUSZOSOK ISKOLAI KIRÁNDULÁSAINAK SZERVEZÉSE — Fontos tudnivaló az osztálykirándulásokat és iskolai sítúrákat tervező autóbuszos vállalkozóknak, hogy hazánkban a téli tanszünet (szintén energiatakarékossági okokból) 2023. január 8-ig tart. Az oktatási intézményekben a szervező tanárokat ezért vonalas számokon és hivatali e-mail-címeken ezidő alatt nem lehet elérni!


AZ MKFE NYITVATARTÁSA — Egyesületünk tevékenységét nem érinti az igazgatási szünet, így 2023-ban már január 2-től (nyíregyházi irodánkban január 4-től) állunk tagjaink és ügyfeleink szíves rendelkezésére. Részletek az MKFE ünnepi nyitvatartásáról »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.