Ma Brigitta napja van.

30 éve a közlekedésbiztonság szolgálatában

Méltóságteljes keretek között ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága. A Rendőrségi Igazgatási Központ Teve utcai épületében 2023. február 27-én megrendezett eseményen ebből az alkalomból olyan szakmai szervezeteknek adtak át kitüntetést, melyek sokéves munkásságukkal jelentős lépéseket tettek a hazai baleset-megelőzés érdekében, és ezáltal támogatták a bizottság munkáját. Egyesületünk szintén részesült az ezüst kitüntetésben.


A jubileumi eseményen az ORFK-OBB korábbi vezetői, kiemelkedő munkát végző rendőrök, a társszervek szakemberei és újságírók vettek részt. Az MKFE-nek odaítélt rangos elismerést egyesületünk főtitkára, Árvay Tivadar vette át. dr. Kuczik János Zoltán vezérőrnagytól, az ORFK-OBB elnökétől.


Az MKFE mindigis elkötelezett támogatója volt a közlekedésbiztonságnak. Egyesületi tevékenységünk során mindig különös gonddal járunk el a balesetek megelőzésével kapcsolatos munkánkat illetően. Ezen a téren az MKFE-nél 2010-11-ben került sor a legjelentősebb projektre, amikor a másfél éven át tartó, állami finanszírozású „Tehergépjármű-balesetkutatási Projekt” keretében konzorciumba tömörülve, neves hazai szakembergárdával vizsgáltuk meg az egyes balesettípusok tömkelegét, ütközési kísérletekkel próbáltuk modellezni a nagyhaszongépjárművek menetjellemzőit, rakomány-elmozdulását és baleseti viselkedését, konferenciáinkon pedig a tagság bevonásával elemeztük a közlekedési szituációkat. Egyesületünk az utóbbi időben főként az elalvásos, utoléréses és holtteres balesetek megelőzése érdekében fejt ki kommunikációs tevékenységet.


részletes beszámoló a díjátadóról (ORFK-OBB) »


Dr. Kuczik János Zoltán vezérőrnagy és Árvay Tivadar, az MKFE főtitkára


Dr. Kuczik János Zoltán vezérőrnagy                                                           Óberling József rendőr ezredes


 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.