Ma Adrienn, Mária napja van.

Itthon a hőség miatt szombat éjjel nem lesz kamionstop!

A rendkívüli hőségre való tekintettel egyesületünk kérésére a közlekedési szaktárca a hazai utakon részben feloldja a nehéz-tehergépjárművek közlekedési korlátozását az előttünk álló, 2024. július 13-14-i hétvége éjszakáján. A közlekedési korlátozás felfüggesztése a szombat éjjeli, valamint a vasárnap hajnali órákra vonatkozik, így a tilalom szombaton és vasárnap egy rövidebb és egy hosszabb részletből áll majd.


A szabályos júliusi órarend szerint Magyarországon a tilalom szombaton 15:00 órától vasárnap 22:00 óráig lenne érvényben, azonban az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) részben eleget tett szakmai kezdeményezésünknek, és szabad éjszakai közlekedést engedélyez a nehéz-tehergépjárműveknek. A szaktárca a döntését azzal indokolta, hogy a gépjárművezetőknek rendkívüli egészségi terhelést jelent a forró vezetőfülkében egyhelyben való vesztegelés, és a rendeltetési helyre el nem juttatott rakomány épsége is veszélybe kerülne. A szállító-fuvarozó vállalkozások a könnyítéssel egyszerűbben és gördülékenyebben tudják szervezni feladataikat.


2024. július 13-14-i hétvégén tehát belföldi és nemzetközi viszonylatban ezek lesznek a tilalmas órák a hazai utakon a 7,5 t összömeg feletti tehergépjárművekre:

2024. július 13. (szombat) 15:00 órától » 22:00 óráig
(tilalom valamennyi környezetvédelmi besorolású, hazai és nemzetközi forgalomban közlekedő nehéz-tehergépjárműre)

2024. július 14. (vasárnap) 06:00 órától » 22:00 óráig
(tilalom valamennyi környezetvédelmi besorolású, hazai és nemzetközi forgalomban közlekedő nehéz-tehergépjárműre)


tovább a szakminisztérium közleményére »

  MAGYAR KORLÁTOZÁSOK EGÉSZ HÓNAPRA (MKFE-tagvállalkozásoknak) »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.