Ma Dömötör napja van.

Turistabuszosoknak — favágás Esztergom és Dobogókő között

A fuvarozók közül főként az esztergomi és dobogókői kirándulóutak lebonyolításában érintett turistabuszos vállalkozóknak fontos hír, hogy a 1111-es jelű út Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán 2024. augusztus 21-től (szerdától) másfél hónapig tartó fakivágási munkálatok kezdődnek. Félpályás lezárásra és szakaszos forgalom-megállításra kell készülni.


Mint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tudatta: az elmúlt időszakban ebben a térségben a viharos szél sok fát kidöntött, melyek a közlekedőkre fokozott balesetveszélyt jelentettek. A Pilisi Parkerdő, A Duna-Ipoly Nemzeti Park és a közútkezelő részvételével ezért munkacsoport alakult, mely 2024 augusztus második felében és szeptemberében módszeres favágási munkálatokat folytat az előre megjelölt egyedek kivágásával.


A munkacsoport első körben a 1111-es jelű Budakalász-Dobogókő-Esztergom összekötő út Komárom-Esztergom vármegyei, 9 kilométeres szakaszán dolgozik. A munka szalagkorlát bontásával, majd visszaépítésével és félpályás forgalomkorlátozással jár, de közlekedőknek arra is fel kell készülniük, hogy a fadöntések idejére (10-15 percre) az adott útszakaszt teljesen lezárják.


Forrás: Magyar Közút

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.