Ma Zsigmond napja van.

Már működnek, de még nem bírságolnak a szupertraffipaxok

Már méri a gyorshajtók sebességét, fotózza a tiloson áthajtókat és egy sor más szabálysértés elkövetőit a Véda intelligens közúti kamerahálózat 365 fix telepítésű készüléke, de ezek felvételei alapján még nem bírságolnak. Csakhogy heteken belül változhat a helyzet. Az ORFK egyelőre annyit mond: két héttel a bírságolás kezdete előtt figyelmeztetik az autósokat.


 

Még nem dőlt el, mikor veti be a rendőrség a Véda rendszert, de Óberling József ezredes, az ORFK közlekedésrendészeti főosztályvezetője szerint tulajdonképpen az már ma is élesben üzemel, csak még nem bírságolják meg a kamerák által rögzített szabálysértések elkövetőit.

„Nem kell már sokat várni, és a rendszer már a bírságokat is kiszabja” – mondta konkrét időpont említése nélkül Óberling a Népszabadság kérdésére. A főosztályvezető a rendőrség egy korábbi ígéretét ismételte meg: legalább két héttel a bírság funkció élesítése előtt figyelmeztetni fogják az autósokat.

A Véda alkalmas forgalomszámlálásra, sebességmérésre, a tiloson áthajtás és a záróvonal átlépésének rögzítésére, valamint képes ellenőrizni, hogy az autóban ülők használják-e a biztonsági övet. Automatikusan figyeli, hogy a látóterében áthaladó autókra kötöttek-e felelősségbiztosítást, befizették-e az adót azokra, vagy körözik-e a járművet.

A heteken belül beinduló Véda az ország 134 legveszélyesebbnek tartott útszakaszán és csomópontján figyeli a forgalmat, rögzíti a szabályszegéseket.

(Forrás: nol.hu)

MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.