Ma Paszkál napja van.

Szélesítik az M70-es autóutat, tovább épül a Győrt elkerülő út

Jövő év elején indulhat az M70-es autóút autópályává fejlesztése. A Győrt keletről elkerülő 813-as út építésének 2. üteme is elkezdődött.


Megkezdődtek a régészeti próbafeltárások az M70-es autóút autópályává fejlesztendő nyomvonalán. Itt – a hamarosan kiírandó közbeszerzési eljárást követően – a jövő év elején indulhat a kivitelezés – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs igazgatója.

A Letenye és Tornyiszentmiklós közötti autóút 6 kilométeres szakaszán a jelenlegi egy-egy forgalmi sávot kétszer kétsávosra bővítik. Tornyiszentmiklósnál pedig új pihenőhelyet alakítanak. A kivitelezési munkálatok várhatóan 2017 tavaszán kezdődnek meg.

A Győrt Keletről elkerülő 813-as főút építésének 2. üteme már elindult. 2016 végére várhatóan el is készül a 3,8 kilométeres, kétszer egysávos, 3 körforgalmat és egy felüljárót magában foglaló útszakasz. A beruházó NIF Zrt. tájékoztatása szerint a teljes, 13,4 kilométer hosszú, M1-es autópályát a 14-es úttal összekötő elkerülő utat a tervek szerint 2017 végén adják át.

(Forrás: MTI)

MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.