Ma Hajnalka napja van.

Oroszország még több árut sújt gazdasági embargóval

Az Orosz Föderáció 2014-ben hozott rendeletével tiltotta meg egyes unióból származó, főként mezőgazdasági termékek exportját. Az élelmiszer-behozatali embargó 2020. december 31-ig biztosan érvényben lesz.


Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az orosz elnök 2014. augusztus 6-án rendeletet írt alá „Az Orosz Föderáció biztonságának garantálása érdekében egyes különleges gazdasági intézkedések alkalmazásáról”. A rendelet eredetileg egy évre megtiltotta volna az egyes országokból származó egyes mezőgazdasági termékek, alapanyagok és élelmiszerek Orosz Föderáció területére történő behozatalát. Ezt a rendeletet már többször is meghosszabbították; legutolsó módosítás szerint 2020. december 31-ig.


Az orosz embargóval összefüggő elnöki rendelet hatályos változata » .


Az embargóval sújtott áruk listáját az Orosz Föderáció 2014. augusztus 7-én keltezett 778-as számú határozatával írták elő. Az első megjelenés óta ez is többször módosult, legutóbb 2019 októberében kerültek fel új áruk a listára. Az embargóval sújtott áruk magyar nyelű táblázata — tagi jelszavas bejelentkezést követően — innen tölthető le .


Felhívjuk a figyelmet a korábban megjelent tájékoztatásunkra, miszerint Oroszországon keresztüli tranzit fuvarfeladat esetén lehetőség van embargós termékeket is szállítani, amennyiben az adott fuvareszköz rakterét GLONASS (Global Navigation Satellite System) rendszerű nyomkövetővel ellátott elektronikus vámzárral látták el.


Kapcsolódó cikkünk:

Oroszország további árukat korlátoz Ukrajna felől (2019. 11. 20.) »


MKFE Kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.