Ma Hajnalka napja van.

Az ukrán társegyesület közreműködését kéri az MKFE a záhonyi határátkelő működésének további javítása érdekében

Levélben fordult az MKFE főtitkára az ASMAP UA elnökéhez és kárpátaljai régiójának vezetőjéhez annak érdekében, hogy a szomszédos ország érdekképvielete is kezdeményezze a hatóságaiknál a Záhony-Csop határátkelő működésének további gyorsítását.

Az elmúlt időszakban tagjaink arról számoltak be, hogy a magyar-ukrán határátkelő működésében ismét fennakadások tapasztalhatók, de ezúttal az ukrán oldali ügyintézés lassítja a forgalmat. Mint arról korábban beszámoltunk, az év első felében akár 72 órás várakozások is előfordultak a záhonyi terminál ukrán oldalán, amiről az MKFE rövidfilmet is készített. A film eredményeként érdemi tárgyalások folytak az érdekképviselet, a NAV és az ORFK vezetői között, amelyet követően a záhonyi határátkelőn látványosan meggyorsult az ügyintézés.

Az utóbbi hetekben ismét több napos torlódások alakultak ki, azonban ezúttal - tagjaink beszámolói szerint – az ukrán oldalon lassult le az ügyintézés. Ignácz József Péter elnökhelyettes ezért felkérte Karmos Gábor főtitkárt, hogy hivatalosan is vegye fel a kapcsolatot az ukrán fuvarozói társegyesületünkkel, annak érdekében, hogy az ASMAP UA is kezdeményezze az illetékes ukrán hatóságoknál, hogy tegyenek lépéseket a csopi határterminál működésének javításáért.

A levélben Karmos Gábor rámutat, hogy a több órás, vagy akár napos várakozás komoly teljesítménykiesést jelent mind a magyar, mind az ukrán vállalkozóknak, ezért közös érdek, hogy minden rendelkezésünkre álló eszközzel igyekezzünk megoldani a problémát!

MKFE kommunikáció
Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.