Ma Konrád, Tivadar napja van.

Olaszország: oltás nélkül is bemehet a le- és felrakóhelyre a gépkocsivezető

Az IRU-tól és az olasz társegyesületünktől (FIAP) érkezett friss tájékoztatás szerint 2021. október 15-e után is megmarad a nemzetközi teherfuvarozásban tevékenykedők számára a Green Pass mentesség, de kizárólag néhány további előírás betartása mellett!


FIAP tájékoztatása szerint» tisztázódott több kérdés is a Grenn Pass kötelezettség körül. Így mások mellett egyértelművé tették az olasz hatóságok, hogy – összhangban az Európai Bizottság Green Line ajánlásaival, amely az áruk és személyek mobilitásának zavartalanságát tűzte ki célul – az olasz Egészségügyi Minisztérium rendeleteiben foglalt és jelenleg is hatályos rendelkezéseinek sérelme nélkül - a külföldről érkező szállítóeszközök személyzete továbbra is megközelítheti a le- és felrakóhelyeket az EU által elfogadott oltási igazolvány nélkül is. A közlemény szerint ennek feltétele az, hogy az áruk ki- vagy berakodását más személy végzi el, a gépkocsivezetőknek a járműben kell maradniuk. E megközelítésben a jármű nem tekintendő „munkahelynek”, azaz nincs szükség Green Pass bemutatásra.

Ugyanakkor az olaszországi fuvarfeladatok megkezdése előtt továbbra is kötelező a Passenger Locator Form (Utaskereső űrlap) Olaszországra történő kitöltése, ezt várhatóan ellenőrizhetik is a hatóságok. Az űrlapot ITT» érheti el.

(Forrás: IRU, FIAP»)


MKFE Kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.