Ma Adalbert napja van.

Áradások és járhatatlan utak Észak-Olaszországban

A több napja tartó rendkívüli esőzések miatt kritikus állapotok alakultak ki Észak-Olaszország középső részén, ahol 2023. május 18-án (csütörtökön) 11-re emelkedett a halálos áldozatok száma. Az áradások 42 települést vágtak el a külvilágtól, 10 ezernél is több embert kellett kitelepíteni. Az útlezárások és a forgalom jelen helyzetére vonatkozó információk a lenti térképen követhetők.


Legkritikusabb a helyzet Bologna, Ferrara, Forlì-Cesena, Modena, Parma, Piacenza, Ravenna, Reggio Emilia és Rimini megyékben, ahol 20 folyó áradt meg. Mivel országszerte 250 földcsuszamlás történt, sok helyen a kármentési munkálatok miatt torlódik a forgalom 5 - 15 km hosszú sorokban. A Corriere della Sera népszerű olasz hírportál csütörtök délutáni jelentése szerint több útszakaszon is terelik a 7,5 t feletti nehéz-tehergépjármű-forgalmat. Az A14-es autópálya több szakaszát lezárták, mivel használhatatlanná vált.


A közlekedőknek kidőlt fákra, sárral borított útszakaszokra kell készülniük. Tartósan vízzel elárasztott útszakaszra magasépítésű, nagy járművel sem tanácsos ráhajtani, mert az utat az áradás könnyen alámossa, és a burkolat a nehéz járművek súlya alatt könnyen beszakadhat. Szintén veszélyes lehúzódni a felázott útpadkára, mert a jármű megsüllyedhet és felborulhat.


Nagyban segítheti az olaszországi fuvarfeladatokat és személyszállítási szolgáltatásokat bonyolító vállalkozásokat, hogy a sokak által már ismert Autostrade per l'Italia mellett immár az ANAS olasz infrastruktúra-építő és -kezelő honlapján is található olyan interaktív és díjmentesen használható térkép, mely a forgalom pillanatnyi helyzetét mutatja útlezárásokkal és terelésekkel.


A fuvarszervezőknek, buszos utazásszervezőknek, valamint természetesen a járművezetőknek nagy könnyebbség, hogy útjuk előtt és közben vizuális megjelenítés révén tájékozódhatnak a várható fennakadásokról. A lenti interaktív térképek egyszerű internetes kapcsolattal hozzáférhetők akár laptopról, akár okostelefonról, azaz semmilyen applikáció letöltése nem szükséges.


autostrade.it »

stradeanas.it »

A Corriere della Sera jelenti az utakról (2023. május 18., 15:00 óra) »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.