Ma Ivó, Milán napja van.

Kaotikus közlekedési viszonyok Bosznia-Hercegovinában

 Nem javasolja az utazást Bosznia-Hercegovinába az áradások miatt kialakult kaotikus közlekedési viszonyok miatt a Külügyminisztérium.



Magyarország felől, északi irányból közúton Gradiska határátkelőnél átkelve, az E-661-es úton Banja Lukáig, majd tovább az M-4-es úton Knezevo (Skender Vakuf)-Turbe-Travni-Zenica útvonalon haladva lehet elérni Szarajevót. A főváros továbbra is Mostar irányából közelíthető meg és hagyható el a legkönnyebben.

Az M-14/1 úton lévő Slavonski Brod-i határátkelő működik, viszont az M-17-es út Dobojnál és Maglajnál továbbra is le van zárva. A samaci és a zupanja-orasjei határátkelő sem működik.

Az esőzések miatt a talaj mindenhol átázott, ezért bárhol bekövetkezhetnek komoly földcsuszamlások, sziklaomlások, amelyek lehetetlenné tehetik a továbbhaladást és nagy balesetveszélyt képviselnek. A szakemberek ezért nem ajánlják a boszniai utazásokat. Véleményük szerint szerdára normalizálódhat a helyzet.

Mindezek miatt a konzuli szolgálat azt javasolja, hogy azok, akiknek nem elengedhetetlen az utazás Boszniába, most ne induljanak útnak.

A boszniai közlekedési helyzetről további információkat talál a www.bihamk.ba weboldalon.
Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.