Ma Emma napja van.

December 1-jétől új útdíjfizetési rendszer Csehországban

2019. december 1-jétől a CZECHTOLL nevű új útdíjfizetési rendszer váltja a régit Csehországban. Az ősz folyamán a tehergépjármű-üzembentartóknak új fedélzeti egységet (OBU) kell majd beszerezniük a cseh értékesítési pontokon. A szolgáltató szeptember elején fog bővebb tájékoztatást adni a rendszer indulásáról.


A legmodernebb műholdas navigáció elvén működő új rendszer a 12 évvel ezelőtt bevezetett rendszert fogja felváltani; műholdak segítségével a fedélzeti egységen rögzíti a jármű helyzetét. Az új fedélzeti egység képes GSM/GRPS- és mikorhullámú DSRC-jeles kommunikációra, adatküldésre.


A cseh műholdas útdíjrendszer nemcsak a szomszédos országokkal való adatkapcsolatra, hanem az interoperabilitásra is felkészült, és az „Egy szerződés — egy OBU — több útdíjrendszer” elven alapuló elektronikus útdíj-szolgáltatás követelményeinek is megfelel.


A tesztüzem 2019. július 31-én megkezdődött. A hivatalos tájékoztatás (járművek regisztrálása, fedélzeti egységek beszerzése) ezt követően fog indulni; várhatóan szeptember második felében, amikor minden információt megosztanak az új rendszerrel kapcsolatban.


Jelen információink szerint a fuvarozók 2019. szeptember 22-től regisztrálhatják járműveiket az elektronikus felületen a rendszerbe, illetőleg vehetik át az erre szolgáló ügyfélszolgálati pontokon a fedélzeti eszközöket.


régi (jelenlegi) rendszer
www.mytocz.com »

új műholdas rendszer
www.czechtoll.cz »


MKFE Kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.