Ma Dénes napja van.

Lakatos Tibor: kiemelt figyelmet kell fordítani a határellenőrzésre és az áruszállítás folyamatosságának fenntartására

Az osztrák-magyar határ belépő oldalán Hegyeshalomnál 23, Szlovákia felől Rajkánál pedig 20 kilométeres sor torlódott fel - közölte a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője szombaton online sajtótájékoztatón.


Lakatos Tibor azt mondta: kiemelt figyelmet kell fordítani a határellenőrzésre és az áruszállítás folyamatosságának fenntartására.

Emlékeztetett: pénteken a román hatóságok intézkedései miatt a Romániába tartóknak sokáig kellett várakozniuk a Magyarországról való kilépésre. Megjegyezte: minden nap egyeztetnek a rendőri vezetők és politikusok a szomszédos országok szerveivel, hogyan tudják a humanitárius folyosók működését fenntartani.

Hangsúlyozta: ha a szomszédos országok nem vállalják, hogy beengedik saját állampolgáraikat, illetve az áruforgalmat, akkor ezeket a járműveket Magyarország sem tudja átengedni.

Arra a felvetésre, hogy többet kell várniuk az áruszállítóknak, kiemelte: a schengeni határokon eddig nem volt ellenőrzés, a járvány miatt azonban bevezették. Ellenőrizniük kell a behajtani szándékozó járműveket és a vezetőket is, hogy jogosultak-e belépni az országba, emiatt alakul ki torlódás.

Teljes közlemény ITT>>

MKFE Kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.