Ma Béla napja van.

Jövőre már csak a kockázatos termékek szállítása lesz EKÁER köteles

A gazdaságvédelmi intézkedések részeként újabb intézkedésekre tett javaslatot a Pénzügyminisztérium: az adminisztratív terhek mellett adóügyi könnyítéseket is tartalmaz a 2021-es költségvetési törvényjavaslat.


 Több, az MKFE által is kezdeményezett adó- és adminisztrációs terhet csökkentő javaslat szerepel a Pénzügyminisztérium 2021. évi központi költségvetési törvényjavaslatában. Az Országgyűlés honlapján elérhető dokumentum szerint 2021. január 1-jétől az EKÁER bejelentési kötelezettség már csak a megadott érték vagy tömeghatárt meghaladó kockázatos termékekre fog vonatkozni. A bejelentési kötelezettségben előirányzott könnyítés a PM szerint mintegy 150 ezer vállalkozásnak hoz jelentős adminisztrációs tehercsökkentést.

A javaslat szerint megszűnhet a vállalkozók egyik legbonyolultabb adminisztrációs terhe, a feltöltési kötelezettség is. Tavaly már nem kellett feltölteni a társasági adót, idén pedig semmilyen adóelőleg-kiegészítési kötelezettség nem terheli a cégeket, a helyi iparűzési adóban is mentesülnek ettől a tehertől. Így a cégek öt hónappal tovább gazdálkodhatnak 80-85 milliárd forinttal, és már a decemberi hajtást sem terheli többé ez az adminisztrációs kötelezettség.

Az egyéni vállalkozóknak kedvező változás, hogy a fejlesztési tartalék összegét az eddigi 50 százalék helyett a nyereség teljes összegéig leírhatják.

 

Forrás: kormany.hu

MKFE Kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.