Ma György napja van.

IRU-diploma 2020 - Mosóczi László államtitkár köszöntötte a kitüntetett gépkocsivezetőket

Idén 38 MKFE tagvállalkozás 140 gépkocsivezetője veheti át az IRU-diplomát, amelyet a legalább 2 évtizedes szakmai gyakorlattal és 1 millió balesetmentes kilométerrel rendelkező jelölteknek ítél oda az IRU, a Fuvarozók Nemzetközi Világszervezete. A járványhelyzet miatt a diplomákat idén a tervezett debreceni ünnepség helyett 4 kis rendezvényen – Budapest, Zalaegerszeg és Debrecen – adja át az Egyesület. A 2020. október 17-i budapesti oklevél átadót megtisztelte jelenlétével Dr. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

Csaknem 100 fő részvételével, két kisebb rendezvény keretében adta át az MKFE elnöke, Ignácz József Péter az idei IRU-diplomákat szombaton, a budapesti Holiday Inn Hotelben megtartott ünnepségen.


A rendezvényen részt vett Dr. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, aki köszöntőbeszédében elismerő szavakkal méltatta a rendkívüli helyzetben is kiválóan teljesítő hivatásos gépkocsivezetőket. „Önök akkor is helyt álltak, amikor a tavaszi veszélyhelyzet alatt mindenki bezárkózott – emelte ki Mosóczi László. – Ennek köszönhetjük, hogy a lakosság ellátása biztosított volt és a gazdaság működése sem állt le. Köszönjük Önöknek, az Innovációs és Technológiai Minisztérium nevében is.” Az államtitkár a szakmáról szólva ismét megerősítette, hogy a magyar kormány elkötelezett a közúti logisztikai alágazat támogatása mellett, ezért indul el rövidesen az MKFE által kezdeményezett előzetes engedélyregisztrációs rendszer (BiReg), és ezért áll ki továbbra is hazánk a mobilitási csomag negatív hatásai ellen tiltakozó EU-s tagállamok mellett.

Dr. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár


Ignácz József Péter a gépkocsivezetői hivatás egyre nehezebb feltételrendszeréről szólva kiemelte: „Nem egyszerű az a feladat, amit Önökre bíznak munkáltatóik, de a díjazott gépkocsivezetők számát tekintve Magyarország mégis minden évben az első harmadban végez az európai országok között. Ez is mutatja, hogy a hazai gépjárművezetők jól képzettek, elhivatottak a szakma iránt, és közreműködésüknek köszönhetően a vállalkozások is képesek magas minőségű szolgáltatást nyújtanak a megrendelőknek.” Amellett, hogy a gépkocsivezetőnek legalább egymillió kilométert kell úgy vezetnie, hogy közben ne érje saját hibájából baleset, elvárás az is, hogy ne vétsen a közúti szabályok és a vámelőírások ellen sem – tette hozzá az elnök. „Ezeknek a követelményeknek csak nagy odafigyeléssel, elhivatottsággal, állandó koncentrációval és éberséggel lehet megfelelni, mindezt az egyre értékesebb járművek és a szállított rakományra vonatkozó felelősség súlya alatt.”


A díjátadót záró pezsgős koccintáson Barna Zsolt, az MKFE Árufuvarozási Tanácsának elnöke köszöntötte a kitüntetett gépkocsivezetőket. „Köszönjük Önöknek, családjaiknak és szeretteiknek a kitartást és támogatást, amely hozzásegít minden céget a sikerekhez. Kívánom, hogy a következő időszakban is balesetmentesen és jó egészségben végezzék a munkájukat, és öregbítsék tovább e nehéz, de gyönyörű hivatás hírnevét!”

Barna Zsolt ÁFU Tanács elnök; Ignácz Jószef Péter elnök; Mosóczi László államtitkár

A rendezvényen Ignácz József Péter egy különleges ajándékkal lepte meg Mosóczi Lászlót: az MKFE 55 éves jubileuma alkalmából egy igazi ritkaságnak számító, kézműves munkával készített gőzmozdonyt adott át az államtitkárnak.

Fotók: Iró Zoltán - MKFE
MKFE Kommunikáció
Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.