Ma Hajnalka napja van.

Segélykiáltás és javaslatcsomag a különjárati buszos vállalkozások megmentéséért

A szakma utolsó segélykiáltásaként értelmezhető az a levél, melyet a különjárati autóbuszos ágazat megmentése érdekében az MKFE és a Nit Hungary közösen fogalmazott három miniszternek 2020. december 10-én.


A hazai turistabuszok több mint háromnegyed éve egyhelyben vesztegelnek telephelyeiken, a gépkocsivezetők többsége elvándorolt más munkaadókhoz, a vállalkozások kétségbeesett harcot vívnak az életbenmaradásért. A két reprezentatív érdekképviselet ismét kéri a kormányt, azon belül a Gazdasági Újraindítási Akciócsoport illetékes vezetőit (Bártfai-Mager Andrea, Palkovics László és Varga Mihály minisztereket), hogy dobjanak mentőövet az ágazatnak.


Levelünkben többek között a belföldi személyszállítási szolgáltatások áfájának csökkentését, a hitelmoratórium meghosszabbítását, a 2020-ra megvásárolt éves autópálya-matricák érvényességének kitolását, az Artisjus-díjak törlését, állagmegóvási támogatást, a gépjárművezetői utánpótlás elősegítését és a Casco-biztosítások szüneteltetési lehetőségének jogszabályi kidolgozását kértük.


teljes levél »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.