Ma Gedeon napja van.

Két hétvégén lezárják a budapesti Clark Ádám teret

Hasznos tudnivaló a turistabuszos vállalkozásoknak, hogy 2022 novemberének két utolsó hétvégéjén Budapesten teljesen lezárják a forgalom elől a Clark Ádám teret a Lánchíd felújítási munkálatainak újabb üteme miatt.


A tér lezárására a tervek szerint 2022. november 19-20-án és 26-27-én kerül sor. A lezárás idejére a Lánchíd utca és a Fő utca érintett szakasza zsákutca lesz, az Alagútból pedig csak a Hunyadi János út felé lehet majd továbbhaladni. A zárás mindkét hétvégén szombaton 00:00 órakor kezdődik, és hétfőn hajnali 04:30-ig tart.


A szakemberek a Lánchíd felújításához kapcsolódva tavaly májusban kialakított ideiglenes „kis” körforgalom aszfaltját marják fel, és hozzálátnak a korábbról ismert „nagy” körforgalom helyreállításához. A tervek szerint ekkor elkezdődik a szegélyek és a járdaszigetek visszaépítése is. November 21-étő (hétfőtől) – formáját tekintve – már az eredeti, nagy körforgalmat használhatják az arra közlekedők. Az aszfalt legfelső kopórétegét ugyanakkor az időjárás függvényében majd a november 26–27-i hétvégén terítik le. Ezután festik fel az útburkolati jeleket is.


Forrás: BKK

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.