Ma Brigitta napja van.

Borfesztivál a Budai Várban — tudnivalók buszosoknak

2023. szeptember 7–10. között (csütörtöktől vasárnapig) rendezik meg az idei Budapest Borfesztivált a Budai Várban. A gyalogosközlekedés változása a turistabuszosok utascseréjének helyére is hatással lehet.


2023. szeptember 7-én 12:00 órától szeptember 10-én 22:00-ig lezárják a Savoyai teraszt, az Oroszlános udvart, a Hunyadi udvart, a Halászó gyerekek teraszát és a Csikós udvart, belépni csak érvényes jeggyel, bérlettel lehet. Ezen időszak alatt a Savoyai teraszt a Várkert Bazár irányából nem lehet megközelíteni sem liftekkel, sem a lépcsőkön keresztül.


A Budavári Palotanegyed területén működő intézmények a rendezvény alatt nyitva tartanak, az ide látogató vendégek a Habsburg kapunál, valamint a Palota út és Váralja utca által határolt sportpályán, az erre a célra kialakított pavilonban válthatják meg jegyeiket. Ez azokra vonatkozik, akik pl a Nemzeti Galériába vagy a Szent István terembe mennek. Ők is a Borfesztivál beléptetési pontjain keresztül mehetnek be. A Palota úti lifteket csak a fesztivál látogatói használhatják éjjel-nappal.

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.