Ma Vencel napja van.

Rajtol a kecskeméti Mercedes — Hoz-e munkát a fuvarozóknak?

Ünnepélyes megnyitó keretében március 29-én (csütörtökön) megnyitották a Mercedes kecskeméti gyártókomplexumát, mely lendületet adhat a magyar nemzetgazdaságnak, s helyzetbe hozhatja az óriásvállalattal szerződésben álló magyar vállalkozásokat. Mit remélhetnek az árufuvarozók és a buszosok?

A 800 millió eurós beruházással indított, 4,4 négyzetkilométeren megvalósított komplexumban évente több mint 100 ezer személygépjármű összeszerelését tervezik. A gyár területén évi 300 ezer tonnányi áru fordul majd meg; ez új perspektívát nyit a beszállítók előtt is.


Jóllehet az üzem közvetlen vasúti összeköttetéssel rendelkezik, és az alkatrészeket, valamint a kész autókat is vasúton tervezik szállítani, az azonban már most biztosra vehető: akár közvetlenül, akár közvetetten sok közúti fuvarozó tud majd rákapcsolódni a termelési folyamatra. Sőt, mint ahogyan egy ekkora méretű vállalatnál általában tapasztalható: csupán a tisztítószerek biztosítása vagy a dolgozók igényeinek kiszolgálása napi több teherautónyi szabad fuvarkapacitást köt le.


A dolgozókat említve adódik a személyszállítók lehetősége: vajon mely buszos vállalkozásoknak sikerül felismernie a gyárba ingázó alkalmazottak utazási szükségleteit, s egyáltalán hány kilométeres sugarú körben fog magának alkalmazottakat szippantani a kecskeméti Mercedes?


A Mercedes Magyarország honlapja »

Startol a gyár. Cikk és képgaléria (hirado.hu) »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.