Ma Koppány napja van.

Busszal nem használható Hegyeshalom az 1-es főúton

A hegyeshalmi (régi) határátkelőt csak az ott élők használhatják személygépjárművel a gyors ausztriai átjutás érdekében

Szíves tájékoztatásul felhívjuk tisztelt Autóbuszos Személyszállító Tagjaink figyelmét, hogy Hegyeshalomnál csak azok használhatják az 1. számú főúton lévő határátkelőhelyet, akik személygépjárművel (vagy 3,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget nem meghaladó tehergépjárművel) közlekednek, és 30 kilométeres körzeten belül laknak. Az autóbuszosoknak – és minden, a jelzett kritériumoknak nem megfelelő járműnek – a fél kilométerrel délebbre húzódó autópálya-határátkelőt kell használniuk.


Az 1-es főút régi átkelője kizárólag a kishatár-menti forgalmat bonyolítja, azaz csak a határ menti térségben élők léphetnek itt át, és ők is csak személygépjárművel vagy kisáruszállító járművel. A jogalkotó így akadályozza meg az átmenőforgalom túlzott növekedését. A határ menti térséghez tartoznak a határátkelőtől 30 kilométeres távolságban lévő települések.  Az utasoknak a határátlépéshez rendelkezniük kell érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel. Emellett az átlépésre jogosító bejelentett – állandó vagy ideiglenes – lakóhely a lakcímkártyával igazolható. A jogosultságot a hatályos jogszabályok alapján a határőrizeti szervek ellenőrizhetik.


Busszal továbbra is az M1-es autópálya határátkelőhelyét kell igénybe venni.


A határ menti zóna magyarországi települései:

Acsalag, Albertkázmérpuszta, Arak, Ásványráró, Bezenye, Bősárkány, Cakóháza, Csorna, Darnózseli, Doborgazsziget, Dunakiliti, Dunaremete, Dunasziget, Farád, Feketeerdő, Fertőd, Földsziget, Győrsövényház, Halászi, Hanságliget, Hegyeshalom, Hédervár, Jánossomorja, Kapuvár, Károlyháza, Kimle, Kisbodak, Levél, Lébény, Lipót, Maglóca, Máriakálnok, Markotabödöge, Mecsér, Mosonmagyaróvár, Mosonszentmiklós, Mosonszolnok, Novákpuszta, Osli, Öntésmajor, Öttevény, Püski, Rajka, Rábatamási, Rábcakapi, Tárnokréti, Tőzeggyármajor, Újrónafő, Újudvar, Várbalog.


MKFE kommunikáció


Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.