Ma Konrád, Tivadar napja van.

M0-dél: egyre több pályaszakaszt nyitnak meg a forgalom előtt

A hónapokkal ezelőtt megkezdett nagyívű útfelújítási munkálatok elkészültével — ősz elején — több útszakaszt és csomópontot is átadtak a forgalomnak az M0-ás déli szektoránál.


Szeptember 1. óta ismét használhatják a közlekedők a 6-os főúti csomópont lehajtó ágát az M1-es autópálya felé vezető oldalon.


Szeptember 2-től a szigetszentmiklósi csomópontban az M1-es autópálya felé is fel lehet már hajtani az M0-ás autóútra (részben munkaterületen kell áthaladni).

Az M0-áson, Nagytétény és Dunaharaszti között továbbra is több kilométeren zárva van még az M1-es autópálya felé vezető oldal. A járműveket az ellenkező oldalon vezetik (két-két szűkített sávon).


Szeptember 8-tól 800 méter hosszon birtokba vehették a közlekedők az 51-es főút felől az M0-ás autóút átépített bal pályáját.

Dunaharasztinál a forgalmi torlódások várhatóan megszűnnek, és a jobb pályán is csökken a járműoszlop hossza, így az M5-ös felé haladva is gyorsabb lesz a haladás. Az M1-es felé vezető két forgalmi sáv bal pályára történő visszahelyezésével megkezdik az 51-es főút felé vezető jobb pályáról a forgalomterelő betonelemek elbontását, és ezzel a közlekedők ismét 3 forgalmi sávot használhatnak. A betonterelőket szeptember 9-től (éjszakai munkavégzéssel) szállítják el.


A közútkezelő — a közelmúltban történt gázolásos balesetekre való tekintettel — kéri, hogy a munkaterületek mellett a járművezetők fokozott óvatossággal haladjanak el. A forgalmi helyzet pillanatnyi alakulása a www.utinform.hu oldalon követhető nyomon.

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.