Ma Gedeon, Johanna napja van.

Budapest: ősszel is zárva lesz hétvégente a rakpart

Budapest városvezetése úgy döntött, hogy a következő hetekben (visszavonásig) hétvégente továbbra is lezárja a gépjárműforgalom elől a pesti alsó rakpart megszokott szakaszát — közölte a Fővárosi Önkormányzat a turisztikai szervezeteknek 2020. szeptember 24-én írott levelében.


A városvetetés azzal indokolta döntését, hogy biztonságos kikapcsolódási lehetőséget szeretne teremteni a rekreációs helyszínekben nem bővelkedő belvárosi lakosoknak, hiszen most, a járvány második hullámában is cél, hogy a sportolni vágyók mozoghassanak mindaddig, amíg a kellemes őszi időjárás ezt lehetővé teszi. Mint írták: az elmúlt fél évben a budapestiek kedvelt kikapcsolódási helyszíne lett a hétvégente nekik megnyitott pesti alsó rakpart, és a város működésében sem volt tapasztalható különösebb fennakadás.


A főváros idézi a legfrissebb reprezentatív közvélemény-kutatás eredményeit is, mely szerint az emberek 73%-a ért egyet a rakpart hétvégi lezárásával, és csupán a megkérdezettek 24%-a ellenzi azt.


Egyesületünk — több turisztikai szervezettel közösen — ugyanakkor tárgyalásokat folytat az illetékes döntéshozókkal annak érdekében, hogy az idegenforgalom újbóli megindulása után a turistabuszok mindenképpen behajthassanak a rakpartra, hogy a szálloda- és rendezvényhajók kikötőiben felvehessék utasaikat.

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.