Ma Hajnalka napja van.

Új funkciókkal bővült az MKFE útdíj kalkulátora

Az augusztusban megújított MKFE útdíj kalkulátoron – tagjainktól érkezett javaslatokat is figyelembe véve – további fejlesztések történtek, a könnyebb használhatóság érdekében. Október 22-től az új funkciók – jelölőpontok pozícionálása, címsorrend változtatás, útvonal optimalizálás, 3D-s nézet, TSM és hídmérleg pontok kijelzése – már használhatóak.


A fejlesztés eredményeként a térképen elhelyezett jelölőpontok pozíciója újra szabadon változtatható, illetőleg a megadott címek sorrendje (címmegfogással) az egér segítségével könnyedén módosítható. Több cím esetén a felület mostantól alkalmas arra is, hogy a megadott pontok között idő vagy távolság alapján az optimális útvonalat adja meg. Ez a lehetőség opcionális, a felület alapértelmezetten a felhasználó által megadott sorrendben kalkulál.

További újdonság, hogy a jobb egérgomb folyamatos megnyomásával az egér mozgatásával lehetőség van a térképet térben is elforgatni, 2D-s nézetből 3D-s nézetre átváltani, a bal egérgom lenyomásával pedig a látható térképmetszetet mozgatni az ablakban.

Fentieken túl újabb fontos információs tartalommal láttuk fel a felületet. A díjkalkulációs útvonal mellett a térképen igény szerint láthatóak a Magyar Közút mérőállomásai, valamint a dinamikus mérésre szolgáló TSM mérőpontok elhelyezkedése. A TSM-re vonatkozó pontok kizárólag azt mutatják, hol vannak TSM mérőpontok, arról nem ad tájékoztatást, hogy azok aktuálisan működnek-e. A mérőhelyek megtekintéséhez a TSM mérőpontok megjelenítése és/vagy Magyar Közút mérőállomások megjelenítése jelölőnégyzeteket kell bepipálni.

A felülettel kapcsolatos észrevételeket továbbra is szívesen várjuk: javaslataikat, kérdéseiket elküldhetik az Észrevétel beküldése gombra kattintva vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre továbbított levélben.

MKFE Kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.