Ma Brigitta napja van.

Kormányhivatali Központi Időpontfoglaló Alkalmazás

A khkia.kh.gov.hu internetes oldalon keresztül immár online is lehet időpontot foglalni az egyes közlekedési hatósági ügytípusokra. A felület alkalmas arra, hogy az érdeklődők a közúti áru- és személyszállítói ügyek közül például a digitális tachográfkártya-igénylésre is tudjanak előzetesen időpontot foglalni a fővárosi/vármegyei kormányhivatali ügyfélszolgálaton.


1.) A rendszerben jelenleg csak ügyfélkapus regisztrációval lehet időpontot foglalni, ezért ügyfélkapus belépésre van szükség.

2.) A következő lépésben ki kell választani, hogy milyen ügytípusban szeretne időpontot foglalni. Három ügytípus közül lehet választani: egészségbiztosítás, földhivatal, közlekedésfelügyelet

3.) Ezt követően a legördülő listában kell kiválasztani az ügyfélszolgálatot. Az ügyfélszolgálat megadását a térképen is meg tudja tenni.

4.) Ezután lehet kiválasztani a lenyíló listából az ügycsoportot és ügykört. A közlekedésfelügyeleti szakterület menüben az alábbi ügykörökre lehet időpontot foglalni.

                 belföldi és nemzetközi árufuvarozás
                 belföldi és nemzetközi autóbuszos személyszállítás
                 digitális tachográf kártya
                 forgalomba helyezés 3,5 tonna felett
                 forgalomba helyezés 3,5 tonna alatt
                 hatóságnál is végezhető vizsgálat
                 hatóságnál végezhető időszakos vizsgálat
                 járművezetői igazolvány
                 speciális jogosultság vizsgálata
                 személygépkocsival végzett személyszállítás
                 személygépkocsis személyszállítás


5.) A heti bontásban lévő naptárban választható ki az ügyintézésre megfelelő időpont. A szabad időpontokat zöld, a foglaltakat piros színek jelzik.

6.) A szabad időpontra való kattintás után pedig felugrik az „ügyféladatok” ablak. Itt a rendszer kötelező információként kéri az ügyfél nevét, telefonszámát és e-mail-címét. A megfelelően kitöltött és véglegesített foglalásról a rendszer automatikus visszajelzést ad, valamint a visszaigazolást is küld a megadott e-mail-címre. Ha a mezők kitöltése nem helyes, a rendszer jelzi a problémát, és a foglalás nem történik meg.


tovább a khkia.kh.gov.hu oldalra »


Kapcsoló cikkünk:

Változás a jogosítvány-honosítás időpontfoglalásában »

 

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.