Ma Mihály napja van.

Változás a TIR-EPD adatszolgáltatásban

Tisztelt TIR Carnet felhasználó Fuvarozók!

Az IRU-tól kapott információ alapján a következőkről tájékoztatjuk Önöket a TIR-EPD alkalmazás június végén megjelenő új verziójával kapcsolatosan:




1.) A lett vámhatóság előírásainak megfelelően, kötelezően meg kell majd adni a címzett EORI számát abban az esetben, ha a címzett székhelye az EU-ban van és az EPD adatot Lettországba küldik.

2.) A fuvarozás célja mező (export, import vagy tranzit) automatikusan kerül majd kitöltésre a megadott útvonal adatok alapján, ezzel is megkönnyítve az adatszolgáltatást. Ez a funkció minden olyan ország esetében elérhető lesz amely ezt megköveteli, Belorusszia kivételével.

3.) Két új mező kerül hozzáadásra a "TIR Carnet Birtokos", "Feladó" és "Címzett" adatoknál, nevezetesen "Cég rövid neve" és "Körzet" néven. Ezeket a mezőket alap esetben nem kötelező kitölteni és csak az Eurázsiai Vámunió országaiba történő TIR-EPD adatküldéskor használatosak. Ugyanakkor erősen javasolt a kitöltésük ha az adatokat Kazahsztán felé küldik, mivel a kazah vámhatóság ezt megköveteli.

Felhívjuk figyelmüket továbbá a "Segítség" menüpont alatt található videó anyagra, mely a TIR-EPD kitöltésében nyújthat segítséget (angol és orosz nyelveken).

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.