Ma Koppány napja van.

Több útépítő munkást is halálra gázoltak az elmúlt években

Az útfelújítási munkálatok kapcsán közleményt adott ki a Magyar Közút Zrt, melyben a társaság a lezárt területek mellett elhaladó járművezetők figyelmét hívja fel a munkások testi épségének és életének védelmére. Az elmúlt években több munkás is életét vesztette útjavítás közben.


A közútkezelő az elmúlt napokban történt balesetekre hivatkozva jelentette meg közleményét. Az M1-es autópályán ugyanis 2019. március 21-én és 23-án egy személygépkocsi és egy kisáruszállító hajtott az elkerített munkaterületre. A váratlanul bevágódó járművektől a munkásokat szerencsére mindkét alkalommal megvédte a mögöttük álló teherautó. Az elmúlt években sajnos nem alakult minden ilyen szerencsésen.


2014. június 30-án Szentkirály és Tiszakécske között egy munkás meghalt, amikor egy autós személygépkocsival behajtott az úton dolgozók közé (cikk »).


2017. december 6-án az M0-ás törökbálinti szakaszán történt hasonló eset. A sérült munkás életét már nem tudták megmenteni (cikk »).


Balesetkutatási szakemberek az efféle eseteket vizsgálva a relatív gyorshajtást és az elégtelen követési távolságot jelölik meg fő okként, valamint azt, hogy sok járművezető csupán az előtte lévő néhány tíz méteres útszakaszt tartja szemmel, és tekintetével nem tájékozódik a messzi távolban zajló forgalmi eseményekről.


A hazai közúthálózatot kezelő Magyar Közút Zrt. (MK) hangsúlyozottan kéri a járművezetőktől, hogy a lezárt területek mellett fokozott óvatossággal közlekedjenek, és csökkentsék sebességüket! A társaság rövid figyelemfelhívó videót is készített, hogy a jövőben elkerülhetők legyen a hasonló, tragikus esetek.

kampányvideó (MK) »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.