Ma György napja van.

Autómentes hétvége — útlezárások Budapesten

A fuvarozási szektor szereplői közül elsősorban a főváros területén turistabusszal közlekedő vállalkozásokat érintik azok az útlezárások és terelések, melyek az „autómentes hétvégén”, 2019. szeptember 20-23. között lesznek érvényben az Andrássy út, a Hősök tere és a Városliget környékén.


Immáron 18. alkalommal rendezik meg a környezetbarát közlekedést népszerűsítő Európai Mobilitási Hetet, melynek hétvégéjén a gépjárművek az Andrássy utat teljes hosszában átadják a gyalogosoknak és kerékpárosoknak.


Mint a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyesületünknek megküldött tájékoztatójában közölte: az Andrássy út a Bajcsy-Zsilinszky út és a Bajza utca közötti két kilométeres szakaszon zárva lesz a gépjárműforgalom előtt péntek délutántól, majd szombaton 00:00 órától a Bajza utca és Dózsa György út közötti 500 méteres szakaszt is lezárják. Az útzár hétfő hajnalig tart, tehát az Andrássy úton gyakorlatilag nem lehet közlekedni szeptember 20-án 16:00 órától szeptember 23-án 04:30 óráig. A gépjárműforgalom csupán az Oktogonnál (A Nagykörúton) tud keresztülhaladni a történelmi sugárúton.


A lezárt zónát a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Nagykörúton és a Bajza után keresztül lehet megkerülni. A területet a Dózsa György út és azt Andrássy út csomópontjában az Andrássy út felől behajtva a Bajza utcán keresztül lehet elhagyni. Ugyanebben a csomópontban kihelyeznek egy „autóbusszal behajtani tilos” jelzőtáblát is, hogy az Andrássy útról a Bajza utcába kanyarodó autóbuszok véletlenül se keveredjenek kényelmetlen forgalmi szituációba.


További forgalomkorlátozásként szeptember 21-én, szombaton 07:30 és 12:00 óra között a Dózsa György utat is lezárják a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között, továbbá a Kós Károly sétányt az Állatkerti körút és a Hősök tere között. A Dózsa György utat a Szondi utca – Gundel Károly út útvonalon ebben az időszakban is keresztezni lehet. A Dózsa György út lezárásának idején a Hermina utat vagy a Hungária körutat érdemes igénybe venni.


A korlátozásokra előjelző táblák is felhívják majd a figyelmet több nagy csomópontban (M3-as autópálya bevezető szakasz, Bajcsy-Zsilinszky út, Podmaniczky utca). A BKK kéri, hogy a hétvégén a gépjárművezetők fokozott óvatossággal haladjanak a rendezvény környékén.

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.