Ma Koppány napja van.

NAV-állásfoglalás: pontosítani kell-e a fuvarozás időpontját

Szigorodott-e a fuvarfeladat időpontjának megadási kötelezettsége (órára és percre pontosítva) az EKÁER-rendszerben? A változásra a napokban felhasználói visszajelzések alapján derült fény adószakértői körökben, azonban immár a NAV is állást foglalt, mely engedékenyebb és kedvezőbb a felhasználókra nézve.


A hatóság 2019. október 4-én tette közzé hivatalos állásfoglalását arra a felhasználói és adószakértői észrevételre válaszul, hogy történt-e a rendszerben szigorítás a fuvarfeladat időpontjának megadási kötelezettségét illetően.


Mint a napokban hírül adtuk: felhasználói kérdésre válaszul egy adószakértői portál azt a kérdést taglalta: vajon egyes fuvarozási viszonylatoknál elegendő-e pusztán a dátum rögzítése, vagy a fuvarfeladat megkezdésénél és befejezésénél már az óra és a perc feltüntetését is kéri az online felület.


Legfrissebb állásfoglalásában a NAV úgy fogalmaz: a webfelületet használó — szankciómentesen — opcionális jelleggel eldöntheti, hogy az áru kirakodási (átvételi) címre érkezésének, illetve a fuvarozás megkezdésének időpontjaként az óra/perc adatmezőket is kitölti-e a bejelentési felületen.


állásfoglalás az EKÁER honlapján »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.